Pui de zimbru, salvat de jandarmi. Amănunt inedit: Un zimbru adult a stat lângă el până a fost eliberat

Jandarmii din Caraş Severin au salvat un pui de zimbru prin într-un laţ în zona staţiunii Băile Herculane. 

"Misiune inedită a jandarmilor cărășeni. În urma sesizării făcute de un pădurar al Parcului Național Domogled - Valea Cernei, prin care anunța că în zona sa de responsabilitate, un pui de zimbru este prins într-un laț, jandarmii Postului Băile Herculane, împreună cu polițiști, rangeri, voluntari ai Asociației W.W.F, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și un medic veterinar s-au deplasat de urgență în zona indicată pentru a sprijini eforturile pădurarului de a elibera puiul de zimbru", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. 

Intervenţia, dificilă

"Intervenția a fost îngreunată și de drumul dificil, pe care echipele mixte l-au avut de parcurs până la locația indicată, un drum forestie situat la altitudine de 700 m, la aproximatv 3 km de localitatea Rusca-Teregova.
Ajunsi la fața locului, jandarmii montani alături de echipa de specialiști din cadrul celorlalte instituții, au constat că puiul de zimbru (după estimările celor prezenți avea o vârstă cuprinsă între 6 luni - 1 an), avea piciorul drept din față prins într-un laț, fără posibilitatea de a se elibera. Pentru a ușura intervenția și a reda cât mai repede animalul mediului său natural, cei prezenți au luat decizia de a-l tranchiliza, procedura decurgând fără probleme deosebite.

De asemenea, ca un amănunt inedit, pe timpul acestei intervenții ‚ alături de puiul rănit și-a făcut apariția și un zimbru adult, posibil femelă, care a părăsit zona doar după ce, puiul de zimbru a fost eliberat.", au mai scris reprezentanţii Jandarmeriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel