Pui de urs învelit în uniforma de poliţie. Imaginile zilei

Foto: Facebook Politia Romana
Foto: Facebook Politia Romana

Un pui de urs a fost salvat de către un echipaj de poliţie. 

"Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat! Ieri după-amiază, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu că, pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană. Polițiștii s-au deplasat de urgență în zonă și au găsit un pui de urs.

Constatarea? Era un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar, în zonă, nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.

Și pentru că prezenta leziuni la un membru, survenite cel mai probabil prin cădere sau aluncare de la înălțime, a fost luată măsura transportării lui la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale și hrănire", transmite Poliţia Română printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.

 

Sondaj IRES, după cazul ursului Arthur. Românii, păreri împărțite despre cum se va ”rezolva”

 

În 4 mai 2021, organizația Agent Green, o organizație neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului, a anunțat că ”Arthur, cel mai mare dintre urșii din România” a fost vânat, în luna martie, de către un membru al monarhiei din Liechtenstein în localitatea Ojdula (județul Covasna), într-o arie naturală protejată. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a declanșat o anchetă cu privire la acest caz.

În România, dezbaterile generate de acest subiect au pus față în față opiniile activiștilor de mediu și a celor pentru protecția animalelor cu cele ale vânătorilor, pe de o parte și cu ale autorităților responsabile pentru respectarea legislației în domeniul protejării mediului, pe de altă parte, iar ulterior au apărut declarații contradictorii cu privire la veridicitatea informației conform căreia ursul vânat în Covasna ar fi fost cel mai mare urs din România.

Citeşte aici toate informaţiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel