Pufulica antisemită trage ponoasele. Cu cât a fost amendat TVR 3

TVR-3-paginademedia.ro_-262x207
TVR-3-paginademedia.ro_-262x207

Consiliul Național al Audiovizualului a reacționat față de colindul antisemit difuzat pe TVR 3. Societatea Română de Televiziune a fost amendată cu 50.000 de lei. 

Propunerea a fost făcută de către Laura Georgescu, președintele CNA, și a fost aprobată cu șapte voturi pentru și unul împotrivă. Christian Mititelu, cel care a votat împotrivă, a precizat că nu consideră că în acest caz ar fi fost încălcat articolul 3, alineat 1, din Legea Audiovizualului, invocat de reprezentanții CNA, scrie paginademedia.ro.

Directorul postului Răzvan Bucuroiu a declarat: "Îmi pare extrem de rău că asemenea imagini au fost difuzate pe unul dintre canalele SRTV. TVR 3 a fost un canal curat și este. Nu ne puteam gândi că un asemenea lucru se putea petrece. A fost acea emisiune de lansare a noilor culori a TVR 3. A început o anchetă internă pe acest subiect. SRTV a reacționat destul de repede și de adecvat. Începând de ieri de la ora 17.00 au „urlat” cartoanele prin care ne ceream scuze și precizam că este vorba doar de un incident".

Versurile care au deranjat sunt: ”A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici in cer, nici pe pământ.. Numai la corlan, la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă sfară în drum”.

Articole încălcate sunt:

ART. 3 din Legea Audiovizualului (1) Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului.

ART. 47 din Codul Audiovizual (1) Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel