Pucioasa, fără apă potabilă timp de cinci zile. Cursurile şcolilor sunt suspendate

Locuitorii din  Pucioasa nu vor avea apă potabilă timp de cinci zile, până marţi, 17 mai, iar elevii și preșcolarii nu vor merge la cursuri două zile, respectiv vineri şi luni, după ce o cantitate semnificativă de mâl a intrat, în noaptea de miercuri spre joi, în vanele Stației de Tratare a Apei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa s-a întrunit joi, într-o ședință extraordinară, pentru a dispune măsurile necesare după ce a fost sistată alimentarea cu apă a orașului Pucioasa. „Se estimează că serviciul ar putea fi întrerupt până în data de 17 mai, ora 24.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmbovița.

Măsura a fost luată după ce o cantitate semnificativă de mâl a intrat în vanele Stației de Tratare a Apei, din cauza procesului de golire a lacului de acumulare a Barajului Pucioasa. Prin urmare, nu s-au mai putut asigura debitul și presiunea apei necesare locuitorilor și instituțiilor. Deși au fost identificate două surse alternative (Gâlma – Rătei, prin Fieni și montarea unor pompe la piciorul Barajului), acestea nu pot asigura integral consumul. Din cauza acestei situaţii, pot fi afectate şi localităţile Brănești, Vulcana Băi, Vulcana Pandele și Doicești.

Totuşi, pentru a asigura un minim necasar de consum,  au fost montate nouă cișmele stradale în zona de blocuri, care funcționează între orele 06.00 – 23.00. De asemenea, o cisternă cu o capacitate de 3000 de litri aprovizionează instituțiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel