Psiholog trimis să vorbească cu colegii băieţelului de clasa a II-a care a murit la Ploieşti

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

În contextul tragicului eveniment petrecut la Şcoala Gimnazială "Sfânta Vineri" municipiul Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a dispus măsuri de intervenţie în vederea atenuării impactului emoţional asupra elevilor, personalului şi părinţilor elevilor şcolii. Astfel, joi, 18.02.2021, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/consilier şcolar care a desfăşurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a.

Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţii specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip.

În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online.

Astfel, părinţii, elevii sau profesorii şcolii se pot adresa oricând specialiştilor CJRAE Prahova pentru consiliere individuală. O nouă activitate similară, de consiliere de grup, va fi desfăşurată săptămâna viitoare.

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova este unitate conexă a învăţământului preuniversitar având ca principale atribuţii oferirea, coordonarea şi monitorizarea de servicii educaţionale specifice acordate copiilor sau elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii, pentru a asigura tuturor accesul la o educaţie de calitate precum şi asistenţă necesară în acest sens.

Citeşte şi: UPDATE: Băiețelul a murit / Un elev de zece ani a făcut infarct la școală, în timpul orelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel