Psiholog: Mesajele întâlnirii Trump-Iohannis, transmise fără cuvinte

Ce mesaje au transmis președinții Trump și Iohannis, prin limbajul non-verbal? Psihologul Hanibal Dumitrașcu consideră că semnalele au fost destul de clare.

”Președintele Trump a apelat la gestica pe care o folosește de obicei și care îi confirmă lui însuși că este cel care controlează situația. A încercat să îl patroneze pe celălalt: fie că l-a bătut pe umăr sau l-a întors către fotografi, la intrarea în Casa Albă, fie că a ținut mâna mai aproape de corp, când au dat noroc, astfel încât să transmită mesajul că el este cel care oferă, iar Iohannis cel care primește salutul.

Repet, astfel de gesturi au devenit rutină, fac parte din antrenamentul liderilor, fie că sunt lideri de industrie, fie lideri politici, fie și una și alta, ca în cazul lui Trump. În contrast cu aceste gesturi automate, au fost tonul vocii, zâmbetul, privirea și mai ales au fost mesajele verbale extrem de pozitive la adresa interlocutorului și a celor pe care îi reprezintă.

De cealaltă parte,pentru că românii îl percep pe Klaus Iohannis mai degrabă ca pe un introvertit, a surprins degajarea sa, caracterul aproape expansiv al discursului și al gesticii. Explicația ține de relaxarea survenită după dialogul din Biroul Oval. Ca să se înțeleagă, aș folosi analogia cu examenul. Un student care se așteaptă la un examen greu și dă de un profesor amabil, care îl laudă, va fi mult mai degajat, va evolua mai bine după ce trece emoția primului moment și constată că are un examen ușor”, a explicat profesorul Hanibal Dumitrașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel