PSD, sesizare la CCR după refuzul lui Iohannis. Chirieac: Va fi tranșat

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Potrivit informațiilor apărute în presă, PSD ar urma să sesizeze Curtea Constituțională după ce Klaus Iohannis a refuzat să îi revoce din funcție pe Paul Stănescu, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și pe Lucian Șova, de la Ministerul Transporturilor. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Bogdan Chirieac este de părere că sesizarea PSD către Curtea Constituțională este singura soluție în momentul de față a faptului că președintele României a refuzat să revoce doi miniștri din funcție.

Nu există o altă soluție. Până acum niciun președinte al României nu a refuzat să revoce un ministru la cererea prim-ministrului. Altă soluție nu este. Până la urmă o să se meargă la Curtea Constituțională ca să avem voie să respirăm sau nu. Orice text de lege, dacă îl privești cu rea credință, sigur că nu mai înțelegi nimic din el. Se va ajunge la Curte, vin sărbătorile, Curtea este suprasolicitată. S-ar putea să existe o decizie pe la jumătatea lui ianuarie, februarie. Asta înseamnă că se schimbă Guvernul în timpul președinției, se schimbă niște miniștri foarte importanți. Dacă vi se pare normal așa ceva... 

Președintele refuză să accepte niște miniștri pe care i-a cerut la revocare primul-ministru. Va fi probabil tranșat de Curtea Constituțională., a afirmat Bogdan Chirieac, aflat prin legătură telefonică, în jurnalul de știri de la România TV.

Vezi și: Iohannis, refuz miniștri. Băsescu: Nimeni, nici mama CCR!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel