PSD, sector 5, excludere consilieri generali. Ciucu: Firea pierde majoritatea

PSD sector 5 anunţă excluderea din partid a patru membri - consilieri municipali, pentru 'voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor', care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Ciprian Ciucu, consilier general al PNL, a precizat că primarul general pierde, pentru moment, majoritatea în CGMB. 'În şedinţele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent şi Comitetul Executiv al PSD sector 5 au aprobat, în unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuţa Doina, Pavel Marius Adrian, Săndulescu Nina şi Şuhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor sectorului 5, care i-au trimis să îi reprezinte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dacă sancţiunea de retragere a sprijinului politic, aplicată acestora la începutul lunii aprilie 2018, ar fi fost pusă pe ordinea de zi a PSD Bucureşti şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, nu ar fi fost posibilă această jignire incalificabilă adusă celor peste 300.000 de oameni care trăiesc în sectorul 5 al Capitalei', se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD sector 5.

Liberalii jubilează

În context, consilierul general PNL Ciprian Ciucu spune că astfel Gabriela Firea pierde, pentru moment, majoritatea în Consiliul General. 'Daniel Florea, şeful PSD sector 5 şi primar de sector, a exclus din PSD patru membri ai Consiliului General, toţi de la el din sector. Retrăgându-li-se sprjinul, îşi pierd şi posturile de consilieri generali. Buuun! Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru că din acest moment, pentru o perioadă, depinde cât de repede se vor mişca pesediştii proFirea şi cine urmează pe listă, Firea a pierdut majoritatea în CGMB. Nici chiar PMP nu le va mai putea păzi voturile. Dacă Firea se bucură de antipatia a încă unui şef PSD din Bucureşti, va rămâne fără majoritate, iar noi vom avea şansa să dregem o parte din stricăciunile pe care le-a făcut', scrie Ciucu luni pe Facebook.

Conflictul cu Dragnea, faza pe consiliu

CGMB a respins în şedinţa din 18 octombrie proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Capitalei pe anul 2018. S-au înregistrat 27 de voturi 'pentru', 12 voturi 'împotrivă' şi patru abţineri. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat pe 19 octombrie, pentru Antena 3, că mai mulţi consilieri municipali social-democraţi au anunţat-o că au fost chemaţi la sediul PSD, pentru a li se cere să nu îi mai susţină proiectele în cadrul CGMB şi să se delimiteze de ea. 'Sunt chemaţi consilieri generali PSD la sediul central, în care domnul Ştefănescu (...) îi cheamă şi le spune că are girul domnului preşedinte Dragnea să discute cu dumnealor şi să le spună că nu este bine să mai voteze în Consiliul General proiectele propuse de mine, că trebuie să îmi ceară demisia de la PSD Bucureşti şi că trebuie să se delimiteze de mine', a spus Firea. Ea a precizat că, urmare a faptului că nu a fost adoptat proiectul de rectificare bugetară, nu sunt bani în vederea achitării în avans a gazelor pentru această iarnă, nu se pot plăti bursele elevilor şi subvenţia pentru transportul în comun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel