PSD îşi alege PREŞEDINTELE. Congres extraordinar 22 august - LIVE TEXT/VIDEO

Social-democraţii îşi aleg, sâmbătă, 22 august, preşedintele. DC News transmite LIVE cele mai importante momente şi declaraţii din cadrul congresului.

Iată rezultatul: total buletine de vot: 1.509; număr total de voturi: 1.450; Voturi nule: 49; voturi pentru Eugen Teodorovici: 91; voturi pentru Marcel Ciolacu: 1.310.

Începe procedura de vot. La final vom anunţa rezultatul

- Sorin Grindeanu: Îmi pare bine că am revenit. Mi-a fost dor de voi. Pentru mine, în politică, acasă înseamnă PSD. PSD are o echipă capabilă să reclădească o echipă care să câștige alegerile. Când m-am înscris în PSD am venit pentru că eu cred în valorile de stânga, dar a mai fost și un alt motiv. PSD era un partid apreciat de toată lumea. Avea oamenii cei mai bine pregătiți pentru a conduce țara. De fiecare dată când PSD a gurvernat România a avut creștere economică.

Am fost întotdeauna mândru că sunt membru PSD. 

Este timpul să privim spre viitor. Ne uităm în trecut doar pentru a învăța și să nu mai repetăm greșelile. 

Este timpul să arătăm că PSD nu și-a pierdut prestigiul că are cei mai buni oameni să conducă țara. Avem cei mai buni primari. Altfel nu s-ar chinui atât să îi ia de la noi. Aici sunt oameni care au rezistat și în perioade grele. 

PSD nu va mai vota niciodată un guvern liberal sau condus de PNL. Domnule Orban, în curând veți deveni cel mai cunoscut șomer din România.

- Vasile Dâncu: Cel mai bun program politic este o acțiune care face viața oamenilor mai bună. Cred că acest congres are o foarte mare importanță pentru noi. În primul rând orice guvernare uzează. M-am bucurat că Gabriela Firea a declinat partidul la genul feminin. Cred că va trebui să face ceva și în această direcție. Este important să ne respectăm identitatea politică.

Trebuie să gândim viitorul. Să facem un plan pentru viitor. Este pentru prima dată când nu candidează un om ci o echipă cu un program.

Văd în anchetele mele sociologice că oamenii, aproape jumătate dintre români, nu au nici un plan pentru viitor. Ceea ce ar trebui să facem noi este să îi ajutăm pe oameni să facă planuri pentru viitor.

- Titus Corlățean: Mă adresez oamenilor din societatea românească. 

PSD este un partid care are un trecut important în istoria României. Lupta pentru votul universal a reprezentat o luptă democratică. Unii social democrați au plătit cu viața pentru acest drept. Dreapta din România, din prezent, face exact același lucru. În perioada antebelică au câștigat alegerile cu bâta. 

PSD este un partid al prezentului care este esențial pentru societatea românească. Este un partid care astăzi este principalul care se opune încălcării drepturilor, abuzurilor și sifonării banilor de către guvernarea liberală.

Un lucru este important de spus și de reafirmat: am învățat din greșelile trecutului. Da, se poate costrui în România dacă ai un proiect trainic și o echipă.

- Daniel Băluță: Sunt primarul unuia dintre cele mai sărace sectoare ale Capitalei. Le-am promis cetățenilor că pot trăi mai bine și în siguranță. Azi mă simt bucuros și onorat că da, se poate. Românii ne-au dat încrederea lor. Suntem partidul care a deschis ușa României către NATO și UE. Avem soluții. Le știu și eu, le știți și voi. Cu fonduri europene putem completa. Depinde de noi ca exodul să se oprească. Azi ne pregătim să întărim rândurile. Sunt onorat să fac parte din echipa domnului președinte Marcel Ciolacu. Eu vă asigur că voi rămâne un politician responsabil, solidar, gata să-și susțină colegii.

- Lia Olguța Vasilescu: Eu am denumit guvernul Orban, guvernul o să. Ni se tot spune că această lege a pensiilor nu este sustenabilă. În guvernarea PSD, pensiile publice au crescut cu 60%, alocațiile copiilor s-au dublat. Am reușit să reducem deficitul la pensii. Alocațiile copiilor le-am dublat anul trecut ca urmare a unui amendament al PNL, foarte prost făcut, neconstituțional. L-am modificat în Parlament și am dublat alocațiile copiilor. Ei de ce nu fac același lucru?

Așadar am crescut nivelul de trai și am crescut economia. Cei care dau vina pe noi nu sunt în stare să facă nici zece la sută din cât am făcut noi. De câte ori vine dreapta la putere România se duce în cap. Am fost, suntem și vom fi alături de români.

- Paul Stănescu: Guvernul Orban-Iohannis încalcă drepturi și libertăți pe motiv de coronavirus. Avem forța să câștigăm. Este de datoria noastră să oprim dezastrul. Am depus moțiune în parlament pentru a da jos guvernul. Aceasta este bătălia decisivă. Cine câștigă localele câștigă și parlamentarele. 

- Gabriela Firea: Sunt foarte revoltată. Sentimentul de acum 20 de ani apare foarte des. Acum câteva zile m-am revoltat pentru că începe școala peste trei săptămâni și micuții trebuie să poarte mască. Noi am dus greul doar PSD s-a revoltat față de măsurile abuzive. Am vorbit în țară cu toți colegii mei, nu s-a decontat nimic. Normal trebuie bani pentru baronii galbeni că doar ei au mai rămas în picioare.

Se vorbește în aceste zile că partidul nostru trebuie să se schimbe, să se înoiască. Cred că trebuie să fim cei care am fost întotdeauna. Am știut să ne facem ordine în propria casă. Avem planuri, programe. Toate sună bine. Dar dacă rămânem cu ele doar pe hârtie... 

Dacă schimbăm numele, sigla, conducerea poate chiar sediul nu înseamnă că s-a produs o revoluție.

Trebuie să fim evaluați pentru ce știm, putem și facem, nu pentru istorie. Este momentul să ne luăm viețile în propriile mâini. Nu ne ascundem sub nicio cupolă, sub niciun slogan.

- Marcel Ciolacu: Astăzi doar PSD reprezintă stânga socială. Realitatea s-a schimbat. La fel și dorințele românilor. PSD va continua să îi apere pe copii, pe părinții și bunicii noștri. Suntem puțini în această sală, dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit în acest partid. Au fost cazuri în care munca noastră a fost irosită ca o cheie pentru justiție. Ei sunt trecutul. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. O spun cu toată răspunderea conștient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. Suntem hotărâți să lăsăm greșelile în spate. Viitorul PSD este legat de promovarea oamenilor integri și cu experiență în administrație. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție dar și față de abuzuri. Aceasta este calea noului pardid social democrat.

Toate guvernările de dreapta au făcut rău României. Cele nouă luni ale guvernării lui Orban le-au întrecut pe toate. Acest guvern a îndatorat țara pentru trei generații. Un guvern care fură și distruge economia trebuie să plece. Un guvern care apără interlopii trebuie să plece.

PSD a fost singurul care s-a preocupat de prezent cât și de viitorul lor. Acum este important să le redăm tinerilor încrederea în România. Să le arătăm că interesele lor sunt luate în seamă. Sub guvernarea PSD, România ajunsese la cel mai scăzut nivel al șomajului. 

Ne interesează modernizarea partidului dar important este și un alt lucru: realizarea unui plan național de dezvoltare a țării. PSD are forța să facă acest plan.

PSD susține consolidarea parteneriatului cu NATO și susține parteneriatul cu SUA.

- Congresul extraordinar, organizat de PSD a început la ora 10.00. Eugen Teodorovici, unul dintre candidați pentru șefia partidului nu a ajuns încă. Scaunul lui este gol.

Social-democraţii îşi aleg sâmbătă viitorul lider. Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici se luptă să obţină şefia PSD. Congresul este organizat în condiții speciale, din cauza restricțiilor impuse pentru prevenirea noului coronavirus.

Peste 1500 de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD din toată ţară vor decide, sâmbătă, viitorul preşedinte al partidului. Noul lider al social-democraţilor va fi ales, pentru prima dată, de la distanţă. Congresul PSD va fi online, dar delegaţii vor vota pe buletine de vot. DC News transmite LIVE Congresul PSD atât în cadrul acestui articol cât şi prin ştiri separate. Rămâneţi pe DC News pentru a aflat tot ceea ce se întâmplă şi a urmări prima declaraţie a câştigătorului. 

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel