PSD: "Guvernul demis a împărțit banii către camarila de partid"

Guvernul României
Guvernul României

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, spune că municipiul Motru, unde sunt mii de șomeri și un sistem de termoficare aflat în pragul falimentului, nu a primit bani de la Guvern. Acesta susține că singurul criteriu după care au fost împărțiți banii a fost cel politic.

„Municipiul Motru este cunoscut cu probleme unice la nivel de județ, cu o economie bazată exclusiv pe activitatea minieră, cu mii de șomeri, cu un sistem centralizat de alimentare cu agent termic și apă caldă, furnizate de o societate aflată în pragul falimentului din cauza PNL și USR. Cu toate acestea, a primit zero lei de la guvernul demis, care a împărțit banii românilor către camarila de partid”, a transmis, pe Faceboook Mihai Weber.

Conform acestuia, nota de fundamentare trimisă de Ministerul Dezvoltării pentru HG privind alocarea banilor din Fondul de Rezervă este diametral opusă modului în care s-au alocat banii: „Primăriile de comune conduse de primari PSD primesc suma fixă de 50 de mii de lei, orașele 100 de mii de lei, iar cele conduse de primari PNL primesc 800, 1.000 sau chiar 5.000 de lei”.

Criterii politice pentru împărțirea banilor

Deputatul PSD susține că singurul criteriu după care s-au împărțit banii a fost cel politic.

„Deși avem reprezentanți din Gorj în prima linie e guvernului, județul nostru se află pe ultimele locuri ale clasamentului național, cu o sumă primită de 14 ori mai mică față de cea solicitată de Consiliul Județean Gorj. Cîțu chiar crede că suntem o țară de proști⁉️ Că nu ne dăm seama de abuzurile pe care le comite neîncetat de când a preluat guvernarea?”, a mai scris liderul SPD Gorj pe rețeaua de socializare.

Modul în care au fost distribuiți banii de la Guvern a stârnit și nemulțumirea primarilor USR.

„Modul în care Guvernul a alocat bani pentru primării a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD”, afirmă edilii USR într-o scrisoare adresată premierului Florin Cîțu. Ei cer revizuirea hotărârii, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel