PSD contestă numirea lui Ștefan Minea la CCR. Augustin Zegrean: Vi se pare normal?

Ponta, Zegrean
Ponta, Zegrean

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a vorbit, miercuri despre contestația PSD la numirea lui Ștefan Minea la Curtea Constituțională. 

PSD a cerut reanalizarea numirii judecătorului Mircea Ștefan Minea la CCR acum 5 ani, pe modelul votului în cazul lui Dan Șova din Senat. Social-democraţii au trimis Comisiei Juridice o sesizare prin care arată că votul dat de Parlament în 2010 în cazul numirii lui Valer Dorneanu în funcţia de judecător al CCR a fost unul corect, pentru că era vot pe majoritate simplă, cum a fost şi în cazul lui Dan Șova. După obţinerea unui punct de vedere din partea Comisiei Juridice, sesizarea ar urma să fie trimisă la CCR. În 2010, propunerea PSD pentru CCR, Valer Doneanu, a fost votat ca judecător al Curţii cu o majoritate simplă.  PDL, care avea pe atunci majoritatea parlamentară, a contestat votul pe motiv că e nevoie de majoritate calificată. La al doilea vot s-a înscris în cursa pentru funcţia de judecător al CCR şi Ştefan Minea, din partea PDL, care a câştigat. Acum, PSD, pe modelul votului din cazul lui Dan Șova, vrea reinterpretarea votului. 

"Vi se pare normal ca după 5 ani să vii ca să vezi cum a fost numit un judecător la CCR?"

Întrebat despre sesizarea PSD la Comisia Juridică în cazul numirii lui Ştefan Minea ca judecător al CCR, preşedintele CCR a răspuns: "Nu mai țin minte cum a fost, chiar nu știu. Ei au făcut-o, ei s-o desfacă. Nu știu dacă e bine sau nu, habar nu am". Augustin Zegrean a completat: "Discuția asta ne afectează pe toți. Ajungem iar în situații ca în 2012 în care ne atacau din toate direcțiile. Politicienii văd că nu învață din istorie (...) Vi se pare normal ca după 5 ani să vii ca să vezi cum a fost numit un judecător la CCR?", potrivit România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel