PSD: Am pus STOP proiectului de lege inițiat de PNL care condiționa dreptul la muncă

Facebook Camera Deputaţilor
Facebook Camera Deputaţilor

PSD comentează cele întâmplate, astăzi, în Parlament.

"PSD a reușit să oprească adoptarea unei legi neconstituționale, care ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat, dar și între diverse categorii socio-profesionale. Acest proiect ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice din prima linie în combaterea pandemiei. Impunerea unei astfel de măsuri, în plin vârf al pandemiei, ar fi adâncit catastrofa sanitară actuală.

Votul PSD a fost decisiv. Toți senatorii PSD au votat împotriva acestui proiect de lege, în forma susținută de PNL, UDMR și USR.

Amendamentul PSD, conform căruia ”statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaților pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii” a fost respins în Comisia de Sănătate, dominată de majoritatea de dreapta. 

PSD sprijină recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește controlul pandemiei, dar nu este de acord cu derapaje care adâncesc criza sanitară", transmit social-democraţii printr-un comunicat de presă.

Mesajul lui Cîțu după eșecul privind certificatul verde: ne vom mobiliza la Camera Deputaților

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat după ce a aflat că proiectul privind introducerea certificatului verde a fost respins la Senat că parlamentarii liberali se vor mobiliza la Camera Deputaților.

Declarația a fost făcută miercuri, în timp ce premierul vizita câteva centre de vaccinare din București.

Proiectul va ajunge săptămâna viitoare la Camera Deputaților care, în acest caz, este for decizional.

„Vom continua la Camera Deputaților, este un proiect important care trebuie adoptat, care ajută România să treacă peste acest moment. Vom avea grijă la Camera Deputaților ca toți parlamentarii să fie prezenți”, a declarat Florin Cîțu.

Miercuri, certificatul verde a fost respins în Senatul. Deși au fost 48 voturi „pentru” și 46 „împotrivă” în sală, după numărarea voturilor exprimate online, s-a constatat că mai lipsesc două voturi „pentru”.

Erau necesare 69 de voturi pentru ca legea să treacă. Astfel, legea a fost respinsă pentru că este o lege organică, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel