PSD, "VOT ISTORIC" în Parlamentul României

PSD anunţă un "vot istoric" dat astăzi, în Senat, cameră decizională.

"Legea pentru dotarea elevilor şi a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet, votată astăzi de Senat, în calitate de cameră decizională. Senatul României a votat astăzi cu 103 voturi Pentru, 0 voturi împotrivă şi 26 de abţineri propunerea legislativă iniţiată de deputatul PSD Roxana Mînzatu prin care se introduce obligativitatea dotării elevilor vulnerabili şi a profesorilor cu dispozitive electronice conectate la internet în vederea accesării platformelor de educaţie online.

Prin votul dat astăzi se completează Legea Educaţiei Naţionale în sensul asigurării resurselor educaţionale digitale necesare elevilor care solicită acest ajutor, dar şi a tuturor profesorilor, în sensul dotării lor cu tablete sau laptop-uri conectate la internet, la cererea acestora", transmite PSD.

"Votul dat astăzi de colegii senatori este istoric, pentru că marchează un pas uriaş pe care statul român îl face în direcţia asigurării soluţiilor digitale pentru fiecare copil care primeşte bursă socială şi pentru fiecare dascăl din România. Criza generată de pandemia de coronavirus a adus modificări uriaşe procesului de predare-învăţare, modificări pe care nu le putem ignora ca decidenţi şi datoria noastră, ca legiuitor, este să nu lăsăm niciun copil în afara procesului educaţional. Prin această lege introducem în Legea Educaţiei Naţionale obligaţia explicită a statului de a dota fiecare elev vulnerabil şi fiecare dascăl, din generaţiile de azi şi pentru toate generaţiile viitoare, cu un dispozitiv conectat la Internet care să le permită să facă şcoala online de acasă sau să acceseze platformele educaţionale online care vor completa activitatea la clasă", declară Roxana Mînzatu, iniţiatoarea legii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel