Prutul a depășit cu 266 centimetri cota de pericol. Drum național inundat

Foto: ISU Botoșani
Foto: ISU Botoșani

Râul Prut a continuat să crească. Mai multe zone au fost inundate. 

Râul Prut a depăşit, vineri dimineaţă, la ora 6,00, cu 266 de centimetri cota de pericol în zona Rădăuţi Prut, însă nu au fost inundate case, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, scrie Agerpres. 

Potrivit acesteia, Prutul a inundat mai multe grădini din satele Rediu şi Rădăuţi Prut, dar şi platforma drumului naţional DN 24 C, care face legătura între Rădăuţi Prut şi Miorcani.

Pompierii au acționat non-stop



"La aceasta oră, DN 24 C între Rădăuţi Prut şi Miorcani este inundat în zona podului de pe raza localităţii Rădăuţi Prut, în proximitatea bisericii. Echipajele ISU Botoşani au patrulat toată noaptea şi au monitorizat situaţia, fiind pregătite să intervină în orice moment", a precizat Dorina Lupu.

De asemenea, pe timpul nopţii, pompierii, împreună cu lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, ai Primăriei Rădăuţi Prut şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Prut - Bârlad, au construit un dig de apărare artificial pe DN 29A, între Rădăuţi Prut şi Rediu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel