Prună: E umilitor ca un judecător sau procuror să...

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni seară, că este 'umilitor' faptul că judecătorii şi procurorii trebuie să dea examene pentru a promova, aceasta arătând că au fost situaţii când s-a picat cu nota zece, iar departajarea între candidaţi s-a făcut pe baza doctoratului.

'Există o problemă în opinia mea cu privire la modul în care se promovează în magistratură. Găsesc că în România este umilitor ca un judecător sau un procuror să trebuiască, pentru a accede la nivelul de jurisdicţie superior, să dea nişte examene unde sunt 30-40 pe loc. Încerc acum să promovez, voi lăsa succesorului meu, sper, o sugestie în acest sens ca promovarea să aibă loc în simpla considerare a unor evaluări, să fie o promovare pe loc. (...) Au fost examene în care s-a picat cu nota 10 pentru că existau mai puţine locuri decât cei care au luat nota zece şi ceea ce a departajat a fost doctoratul', a spus Prună, la Realitatea TV.

La capitolul vulnerabilităţi ale sistemului, ministrul a mai enumerat subfinanţarea, situaţia salarizării, dar şi atacurile pe care le-a calificat ca fiind, de cele mai multe ori, un mijloc de presiune.

În ceea ce priveşte reînvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA, ministrul a vorbit din nou despre rezultatele acestei instituţii, spunând că şi-a asumat eventualele critici.

'Eu cred că trebuie să ne asumăm deciziile pe care le luăm şi cred că aş fi fost lipsită de respect faţă de alţii care s-ar fi putut înscrie într-o procedură pentru că este evident că cel care este acum în funcţie, cu toate aceste rezultate, are avantajul comparativ şi este în pole position', a explicat Prună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel