Prună: E regretabil că se adoptă legi înainte de a vedea dacă sunt resurse financiare și umane

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat luni, la o întâlnire cu sindicaliștii din ANP desfășurată la Penitenciarul Gherla, că este regretabil că în România se adoptă legi înainte să se vadă dacă există resurse financiare și umane pentru aplicarea lor.

"Este regretabil că în această țară adoptăm legi înainte să vedem dacă avem resursa financiară și resursa umană. Pot cita 20 de legi care sunt minunate, dar într-o lume ideală, pentru care nu există bani. Și probațiunea este un exemplu foarte bun", a spus Raluca Prună, citează Agerpres.

Ea a explicat că nu știe dacă vor fi ocupate toate posturile din sistemul penitenciar și că va cere mai multe posturi în special pentru sistemul de probațiune, unde sunt 355 de persoane care se ocupă de 58.000 de persoane, față de 15.000 de persoane din schema de personal a ANP, care se ocupă de 28.000 de persoane private de libertate.

Citește și: Raluca Prună, huiduită la penitenciar. Protest cu prune al angajaților

"Sunt 15.000 de posturi, s-au pensionat 1.000, dar vor fi angajați 1.800. În ceea ce privește orele suplimentare, voi discuta cu colegii din sistemul de apărare, pentru că nu sunt plătite peste tot aceste ore", a adăugat ministrul Justiției.

Reprezentanți ai sindicaliștilor s-au întâlnit cu ministrul Justiției în Penitenciarul Gherla. Președintele Federației sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Florin Șchiopu, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiției, Raluca Prună, că negocierile au eșuat și că sindicaliștii vor continua protestele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel