Partidul Conservator, victorie. Provocări la adresa ratingului de credit al Marii Britanii

Boris Johson căștigător în Marea Britanie. foto: Boris Johnson @borisjohnson - FB
Boris Johson căștigător în Marea Britanie. foto: Boris Johnson @borisjohnson - FB

Provocările la adresa ratingului de credit al Marii Britanii vor rămâne, în pofida unei posibile ieşiri line din Uniunea Europeană, în urma victoriei Partidului Conservator, a estimat vineri agenţia de evaluare financiară Moody's, transmite Reuters.

"Este puţin probabil ca incertitudinile legate de Brexit să se atenueze mai mult de câteva luni, ţinând cont de perioada de tranziţie relativ scurtă la care s-a angajat actualul premier", a afirmat Sarah Carlson, vicepreşedinte Moody's şi analist responsabil cu ratinul Regatului Unit, potrivit Agerpres.

"Alte provocări la adresa ratingului de credit al Marii Britanii, cum ar fi riscurile fiscale în creştere şi productivitatea scăzută, se vor menţine în absenţa unor modificări substanţiale ale politicii economice", a adăugat Carlson.

Perspectivă negativă

Moody's a retrogradat recent perspectiva atribuită ratingului de credit al Marii Britanii de la stabilă la negativă. Vineri, premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson şi-a reiterat promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie, în urma victoriei zdrobitoare obţinute de Partidul Conservator la alegerile legislative anticipate de joi. După trei ani de dezacorduri, "voi pune capăt acestor absurdităţi şi vom face Brexitul la timp până la 31 ianuarie, fără dacă, fără dar, fără poate", a declarat Johnson în faţa susţinătorilor săi la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel