Provocările iernii 2016 – 2017. De ce vor fi românii afectați

Asigurarea lemnelor de foc pentru populație a fost una din temele majore care au fost dezbătute la conferința "Provocările iernii 2016 – 2017" organizată marți, 15 noiembrie, în București, de Focus Energetic. La eveniment au participat reprezentanți de la Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei, Transelectrica, Romgaz, Enel, A.N.M., Nuclearelectrica și ROMSILVA.

Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Romsilva, unul dintre participanții la conferință, a explicat, în intervenția sa, care sunt principalele cauze ale lipsei, în unele zone, a lemnului de foc și cum s-a ajuns la creșterea prețurilor pe piață, în ultima perioadă, fapt ce ar putea afecta circa o treime din locuințele din țară, care folosesc lemnul pentru încălzire.

Printre cauzele identificate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva se numără intensificarea acțiunilor împotriva tăierilor ilegale și, implicit, diminuarea pieței negre a lemnului, care oferea, în anii trecuți, lemn ilegal la prețuri mai mici, modificările legislative anterioare care nu au mai permis vânzarea lemnului de foc direct către populație și un cumul de factori care au redus stocurile de lemn de foc de pe piață, punând presiune pe prețul de vânzare.

[citeste si]

"Romsilva s-a angajat, în strânsă colaborare cu autoritățile, să pună pe piață, până la sfârșitul anului, 400 mii de metri cubi de lemn de foc, pentru a preveni o eventuală situație de criză, iar angajații noștri vor sprijini micii proprietari de păduri, care vor să pună pe piață lemne de foc", a declarat Dragoș Ciprian Pahonțu. De asemenea, prin noile reglementări, Romsilva, care administrează mai puțin de jumătate din fondul forestier național, va putea vinde din nou lemne de foc direct populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel