Provocări fără precedent. Raed Arafat: Sunt contracte de peste 30 de milioane de euro

Ceremonia prilejuită de înmânarea Drapelului de Luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealul Spirii' Bucureşti-Ilfov, prin decret prezidenţial, în semn de recunoaştere a sacrificiilor tuturor generaţiilor de pompieri, a avut loc sâmbătă.

Reprezentanţii ISU Bucureşti - Ilfov au primit Drapelul de Luptă de la secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, care consideră că acest moment este unul unic în istoria acestor unităţi.

'Deşi existenţa ISU Bucureşti-Ilfov sub această formă este relativ nouă, din decembrie 2014 aţi demonstrat că într-un timp foarte scurt că sunteţi o structură integrată, omogenă şi cu siguranţă dintre cele mai puternice şi importante, ţinând cont de numărul de intervenţii gestionate anual', a subliniat Raed Arafat.

[citeste si]

"În ultimul an, ISU a trecut prin unul dintre cele mai ample programe de dotare. Peste 31 de milioane de euro din fonduri europene au fost cheltuiţi în 2015 pentru achiziţia de echipamente de comunicaţii şi pentru inundaţii. Alte câteva milioane de euro de la bugetul de stat au mers pentru cumpărarea de echipamente folosite la misiunile de zi cu zi şi în special pentru intervenţia în medii subterane. În 2016, acest proces de dotare continuă, fiind deja semnate până la această dată contracte de peste 30 de milioane de euro', a adăugat oficialul.

Proces amplu de reformă

Raed Arafat a subliniat că ISU a trecut şi printr-un amplu proces de reformă, care să-i dea posibilitatea să se adapteze la provocările viitorului.

'Ultimele acte normative adoptate de Guvern aşază pompierii acolo unde trebuie, în prima linie pentru intervenţii salvatoare de vieţi şi bunuri. Toate aceste lucruri vin pe un teren din ce în ce mai dificil. Provocările sunt din ce în ce mai mari iar pompierul a devenit mai mult decât un luptător în faţa focului. Schimbările climatice ne pun în faţa unor provocări fără precedent. (...) Pompierul nu mai este un salvator solitar, ci face parte dintr-un sistem integrat', a spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel