Protocolul prevăzut pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie e pregătită de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Raport cu protocolul de desfășurare  /  Sursă foto: Instagram Royal Family
Marea Britanie e pregătită de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Raport cu protocolul de desfășurare / Sursă foto: Instagram Royal Family

Planul guvernului Regatului Unit pentru ceea ce se va întâmpla în zilele de după moartea reginei Elisabeta a II-a, denumit Operațiunea London Bridge și mult învăluit în secret, a fost dezvăluit.

Operațiunea „Operațiunea London Bridge”, sau planul prin care Marea Britanie va gestiona desfășurara evenimentelor de după decesul Reginei Elisabeta a II-a, a fost dezvăluit într-un raport publicat pe Politico.

Regina, care are 95 de ani, este sănătoasă din toate punctele de vedere și nu există vreun semn de îngrijorare. Totuși, cele mai recente planuri elaborate de autorități pentru Operațiunea London bridge includ discuții despre pandemia de coronavirus.

Documentele arată nivelul extraordinar de acțiune cerut de toate armele statului britanic, inclusiv o vastă operațiune de securitate pentru a gestiona mulțimile care vor vrea să vină la Londra și haosul creat în țară.

Acestea dezvăluie planuri pentru ca primul ministru și Cabinetul său să întâlnească sicriul reginei la gara St. Pancras și ca noul rege Carol să se angajeze într-un tur al Regatului Unit în zilele anterioare înmormântării.

Ziua morții - Ziua Z

În orele de după moartea reginei, va avea loc o „cascadă de apeluri” care va informa prim-ministrul, secretarul de cabinet (cel mai înalt funcționar public din Marea Britanie) și pe alți miniștri și oficiali. Prim-ministrul va fi informat de secretarul privat al reginei, care va informa și Biroul Consiliului privat, care coordonează lucrările guvernamentale în numele monarhului.

Pe plan intern, ziua va fi denumită „Ziua D”. Fiecare zi următoare va fi denumită „D + 1”, „D + 2” și așa mai departe.

Familia regală va anunța planurile pentru înmormântarea reginei, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile după moartea ei. Primul ministru va fi primul membru al guvernului care va face o declarație. Toți ceilalți membri ai guvernului vor fi instruiți să nu comenteze decât după ce premierul a vorbit.

În următoarea zi, Parlamentul se va întruni pentru a conveni asupra unui mesaj de condoleanțe. Toate celelalte probleme parlamentare vor fi suspendate timp de 10 zile. Parlamentarii vor da tributuri în Camera Comunelor.

Totodată, dacă regina va muri la Sandringham, reședința sa din Norfolk, estul Angliei, trupul ei va fi transportat cu trenul regal până la gara St. Pancras din Londra, unde sicriul ei va fi întâmpinat de prim-ministru și miniștri de cabinet.

Misiunea Unicorn și Misiunea Overstudy

Dacă moare la Balmoral în Scoția, Operațiunea Unicorn va fi activată, ceea ce înseamnă că trupul ei va fi dus până la Londra cu trenul regal, dacă este posibil. Dacă nu, Operațiunea Overstudy va fi declanșată, ceea ce înseamnă că sicriul va fi transferat cu avionul. Premierul și miniștrii vor participa la o recepție pentru a întâmpina sicriul.

În cea de-a treia zi, va începe un tur al Regatului Unit, începând cu o vizită la Parlamentul Scoțian și un serviciu la Catedrala Sf. Giles din Edinburgh.

Ulterior, Regele Charles va ajunge în Irlanda de Nord, unde va primi condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la o slujbă la Catedrala Sf. Ana din Belfast.

Între ziua 6 și ziua 9, trupul Reginei va fi la Palatul Westminster, într-o operațiune cu numele de cod Feather. Sicriul ei va sta pe un postament cunoscut sub numele de catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschisă publicului timp de 23 de ore pe zi. Vor fi emise și bilete VIP, pentru anumite intervale orare și pentru cei care nu doresc să stea la coadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel