Protocol SRI-ÎCCJ-PÎCCJ. FACIAS sesizează Parchetul General

Justiție
Justiție

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează Parchetul General și solicită demararea unei anchete în cazul suspiciunilor de fals și uz de fals din protocolul dintre SRI, Parchetul General și ÎCCJ.

Vezi aici sesizarea.

„Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează Parchetul General şi solicită demararea unei anchete în cazul suspiciunilor de fals şi uz de fals din protocolul dintre SRI, Parchetul General şi ÎCCJ. FACIAS cere autorităţilor să verifice informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora profesorul Nicolae Popa, fost preşedinte al Instanţei Supreme nu a semnat protocolul, nu a participat la negocierea acestuia cu celelalte instituţii contractante (SRI şi PÎCCJ) şi nu şi-a dat acordul pentru încheierea lui.

Situaţia este cu atât mai gravă în condiţiile în care doamna Lidia Bărbulescu, care a ocupat funcţia de preşedinte interimar al ÎCCJ după pensionarea prof. Nicolae Popa, a declarat că nu a avut cunoştinţă despre acest protocol. (...) Parchetul trebuie să cerceteze suspiciunile de fals şi uz de fals şi să descopere cine a falsificat acest document oficial care, în lipsa altor menţiuni, este în continuare valabil şi produce efecte juridice", au transmis reprezentanţii FACIAS, printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel