Protocol secret și "ticălos". Statul român, acționat în judecată la CEDO

Bogdan Cotigă / 18 iun 2018 / 16:19 Salveaza PDF Comentarii

Analistul Sorin Roșca Stănescu a anunțat că va da în judecată Statul Român pentru protocolul secret recent dat publicități de către Serviciul Român de Informații.

Sorin Roșca Stănescu a declarat la Antena 3 că protocolul care stabilea modul în care instituțiile statului colaborau în strângerea de informații, printr-un sistem informatic, comun este "ticălos" și că în baza acestuia a fost urmărit și apoi condamnat pe nedrept. „S-a dat atât de greu drumul acestui protocol pentru că el este punctul de plecare a numeroase prcese.

Eu v-am anunțat că sunt primul care va da în judecată statul român și voi cere despăgubiri, pentru că în baza acestui protocol am fost urmărit și condamnat pe nedrept pentru o presupusă infracțiune. Am așteptat ca acest protocol să fie desecretizat pentru a putea acționa”, a declarat Sorin Roșca Stănescu. 

El a precizat că se va adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului  pentru despăgubiri materiale pentru perioada petrecută la închisoare în condițiile în care modul în care au fost obținute probele a fost ilegal.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27