Protocoale secrete. Șerban Nicolae: Am urlat când am văzut așa ceva. Spun o chestie care ar fi trebuit să șocheze o țară normală

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Senatorul PSD Șerban Nicolae a vorbit despre protocoalele secrete din justiție.

”Poate s-au întrebat unii, de-a lungul timpului, de ce a fost nevoie de protocoale secrete. De ce era nevoie de așa ceva? Eu ca avocat, nefiind parlamentar pe vreme aceea, puteam să intru în dosare instrumentate de DNA. Urlam când vedeam documente venite de la SRI, mă refer la transcrierea înregistrărilor audio, așa numitele stenograme. Erau făcute nu de către specialiști de la Parchet, ci de ofițeri SRI. Totul era la vedere. Se și lăudau cu asta!”, a zis Șerban Nicolae la Antena 3.

Distrugere înregistrări

”Spun o chestie care ar fi trebuit să șocheze o țară normală și anume că SRI comunica, la un moment dat, cu Înalte Curte și transmitea așa: SRI a procedat la selecția pasajelor cu relevanță penală distrugând celelalte înregistrări. Era un dosar celebru. Eu urlam către președinta Înalte Curți, doamna Popescu: unde în Codul de Procedură Penală există asemenea temei?! Unde anume? De ce s-a băgat SRI într-o anchetă penală? Doamna președinte a zis că sunt chestiuni pe care le va analiza odată cu pronunțarea”, a mai spus senatorul PSD.

Abuzuri în justiție

”În mod cert, au fost procese judecate nelegal. Înfăptuirea justiției nu se poate face prin metode nelegale. Nu poți să înfăptuiești justiția făcând abuzuri. (...) Victima din dosarul unde s-a băgat SRI are posibilitatea să afle și să demonstreze că ancheta a fost făcută nelegal și că instrumentarea dosarului a fost făcută prin abuz. Procurorul nu poate acoperi o bună parte din obținerea de probe”, a adăugat Șerban Nicolae la Antena 3, în emisiunea Anei Maria Roman.

VEZI ȘI: Cum a petrecut Mircea Badea de Revelion 2019. Urarea făcută

 

EXCLUSIV Cine e politiciana anului 2018. Lia Olguța Vasilescu, număr voturi. Surpriza din top

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel