EXCLUSIV  Protocoale secrete. Judecătoarea Afrăsinie, declarație bombă: M-am simțit umilită

Dan Carp / 13 oct 2018 / 14:17 Salveaza PDF Comentarii
Judecător
Descriere foto: Judecător

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București a declarat la interviurile DCNews că se simtă umilită profesional ca urmare a încheierii protocoalelor secrete. 

"Dezamăgirea există. Prin încheierea acestor protocoale, m-am simțit umilită pentru că degeaba vin și pledez propria-mi cauză, a colegilor mei cu privire la activitatea pe care o desfășurăm, ce implică muncă pe care o desfășurăm și mă limitez la aceasta, pentru că asta știu să fac. Sfidează(protocoalele n.r.) tot ceea ce înseamnă pentru mine normă juridică, stat de drept și nu în ultimul rând bun simț. Este inadmisibil. (...) Eu dacă nu redactez hotărârea judecătorească în termenul de 90 de zile e abatere discplinară. Care este prejudiciul adus securității statului ca să fii să mă monitorizezi sau să vii să vezi eventuale abateri. Sau că eu comentez prea mult pe facebook, poate să vină să zică faptul că am depășit acea rezervă impusă judecătorilor prin faptul că am scris anumite lucruri?" a spus judecătoarea Mădălina Afrăsinie. 

Întrebată de Bogdan Chirieac dacă în acest caz s-a urmărit înlocuirea SIPA cu SRI-ul, judecătoarea a continuat: 

"A fost o preluare a atribuțiilor SIPA. Așa pare. Ceea ce făcea SIPA până la desființare și ce a continuat SRI prin aceste protocoale se poate trage această concluzie."

Vezi răspunsul complet:


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26