Protestul angajaţilor APIA s-a încheiat. Se cere intervenţia premierului

sursa: agrointel.ro
sursa: agrointel.ro

Protestul angajaţilor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) s-a încheiat după aproape cinci ore, angajaţii urmând să primească o mărire de 10% la salariu.

Protestul angajaţilor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) s-a încheiat după aproape cinci ore, angajaţii APIA urmând să primească o mărire de 10% la salariu, printr-o ordonanţă de urgenţă, a declarat miercuri, Octavian Mateescu, preşedintele sindicatului APIA, la finalul discuţiilor cu reprezentaţii Guvernului.

'Am discutat cu domnul secretar de stat Mareş (Sorin Roşu-Mareş, secretar de stat în Ministerul Agriculturii n.r.) şi cu domnul Sepi (Marius Sepi, secretar de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social n.r). Am stabilit că va intra o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de Guvern de miercurea viitoare, prin care majorarea de 25% (a salariului brut n.r.) se va transforma în 35% pentru instituţiile care derulează fonduri europene. În ceea ce priveşte cererea noastră legată de trecerea pe grila aparatului central, ea nu se poate realiza din cauza bugetului', a spus Mateescu.

Acesta a precizat că ordonanţa va fi dată pentru 'a regla un pic' Legea salarizării unitare (153/2017). 'Nu este dată special pentru noi, pentru APIA, ci pentru mai mulţi angajaţi ai sistemului bugetar, printre care suntem şi noi. Ordonanţa ar trebui dată miercurea viitoare, le mai trebuie un aviz', a mai spus Mateescu.

Câteva sute de membri ai sindicatului Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din ţară au protestat miercuri în faţa Guvernului, între orele 10:00-15:00, aceştia fiind nemulţumiţi că nivelul de salarizare al angajaţilor din cadrul centrelor judeţene nu este egal cu cel al salariaţilor din aparatul central.

Liberalul Daniel Buda, solicita intervenţia lui Tudose

Europarlamentarul liberal Daniel Buda îi cere premierului Mihai Tudose să intervină pentru stingerea conflictului existent la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) şi anunţă că va informa Comisia Europeană despre situaţia din România.

"Îi solicit public premierului Mihai Tudose să intervină în stingerea conflictului la nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Nemulţumirile acestora (salariaţilor - n.r.) legate de reducerile salariale sunt mai mult decât îndreptăţite. Dincolo de faptul că v-aţi lăudat în campania electorală că niciun salariu nu va scădea, vă atrag public atenţia că această instituţie, APIA, este cea mai performanţă instituţie din zona absorbţiei fondurilor europene, într-un sector extrem de important cum este sectorul agricol. (...) În cursul zilei de astăzi voi informa Comisia Europeană şi pe Comisarul Phil Hogan despre situaţia din România, solicitându-i totodată să intervină în sprijinul funcţionarilor APIA", se menţionează într-un comunicat al europarlamentarului Daniel Buda transmis, miercuri, Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel