Protest angajaţi APIA. FINAL fără ministrul Daea

sursa: agrointel.ro
sursa: agrointel.ro

Protestul angajaţilor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) s-a încheiat după aproape 4 ore.

Însă, discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii nu avut avut niciun rezultat.

"Domnul ministru (Petre Daea, ministrul Agriculturii, n.r.) nu a venit, a fost domnul secretar de stat. Cererea noastră a fost trecerea pe aparatul central, atât. Nu renunţăm până nu obţinem lucrul acesta. Nu alte discuţii, alte ordonanţe, care să ne ajute, sau alte sporuri. Singura soluţie este trecerea pe grila aparatului central. Au încercat să ne spună că încearcă alte variante, dar nu suntem de acord, suntem o singură agenţie. Noi am transmis că nu o să periclităm sub nicio formă plăţile către fermieri, dar până la un punct", a declarat Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA.

Acesta a subliniat că angajaţii APIA îşi merită salariile pe care le primesc însă nu trebuie să fie plătiţi pe grile diferite în teritoriu şi la centru.

"Nu ne-au promis nimic, tocmai asta este problema. Au încercat să spună aceleaşi lucru, să muncim şi că salariile noastre sunt deja bune. Ne merităm salariile astea pe care le avem şi care o să scadă de la 1 ianuarie. Noi am transmis că nu vrem discriminare, nu vrem să fim plătiţi, unii pe o grilă, alţii pe o grilă, dar în situaţia în care o să fie o mică creştere, de 20-30 de lei, practic aici a fost aşteptarea, deci trebuie să aşteptăm, că ar mai fi nevoie de ceva bani pentru trecerea pe grila aparatului central. În situaţia asta, susţin dânşii, ne-ar creşte cu o sumă foarte mică şi nouă", a mai spus liderul sindical.

Cu cât scad salariile

Octavian Mateescu a arătat, anterior, că salariile angajaţilor APIA vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 lei.

Începând de joi, 16 noiembrie, angajaţi ai APIA din mai multe judeţe din ţară au întrerupt lucrul în semn de protest faţă de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca efect al aplicării OUG 79/2017 (Legea salarizării). Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA din teritoriu 'să fie liniştiţi şi să muncească', pentru că sunt plătiţi pentru munca lor. APIA are, în prezent, 4.859 de posturi, din care în jur de 400 sunt la nivel central.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel