EXCLUSIV  Protestul, 7 și 8 februarie. Coarnă (SNPPC): Avem două revendicări clare

Dumitru Coarnă a anunțat că, pe 7 și 8 februarie, sute de polițiști, membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, vor picheta Ministerul Afecerilor Interne.  

Dumitru Coarnă a declarat că aproximativ 500 de polițiști vor picheta, la începutul lunii viitoare, Ministerul Afacerilor Interne pentru a obține două revendicări. Mai mult, liderul sindical susține că a ales cele două zile pentru că atunci are loc o reuniune informală a Consiliului JAI.

"Avem două revendicări fundamentale, salarizarea precară și cu privire la legea pensiilor militare. În privința salarizării, solicităm aplicarea sporurilor pe bază de pontaj, componenta flexibilă a salariului la valoarea nou creată prin aplicarea Legii 153, articolul 38, alin. 4. Adică se majorează salariul de bază cu o pătrime între valorile din 2018 și cele din 2022, iar sporurile pe bază de pontaj, în loc să le aplice la salariul nou de funcție existentă în ianuarie 2019, ei le aplică la valoarea mai mică, a salariului de funcție din 2018 decembrie. Am formulat amendamente, le-am discutat cu ministrul Muncii, cu ministrul Finanțelor. Nu au bani, e lipsă de fonduri. Avem o acțiune de pichetare a Ministerului de Interne și nu putem cu mai mult de 500 de oameni pentru că nu ne permite spațiul de acolo. Am ales 7 și 8 februarie pentru că este o reuniune informală a Consiliului JAI la București și să atragem atenția", a declarat Dumitru Coarnă pentru DC News.

În cazul în care nu vor obține ceea ce își doresc, polițiștii ar putea organiza un protest de mare amploare chiar de Ziua Poliției Române. "De Ziua Poliției ne gândim, în 25 martie, dar să vedem cum vor evolua lucrurile", a mai spus liderul SNPPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel