Protestele de stradă le-au adus promisiuni salariale minerilor

mineri 1
mineri 1

Nemulţumirile și marșul de miercuri ale minerilorlor nu au rămas fără răspuns,  astfel că ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat că se fac negocieri şi că le va da bani mai mulţi minerilor.

Ortacii au obţinut salarii mai mari şi sporul de periculozitate pentru cei care muncesc în subteran. Sute de mineri au protestat în faţa sediului Companiei naţionale a Huilei din Petroşani. S-a semnat un act adiţional şi după mai bine de 10 ore protestul s-a încheiat, astfel minerii s-au întors la muncă.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a răspuns protestelor organizate de ortacii din Valea Jiului spunând că va mări salariile minerilor.

„Sunt în negocieri cu directorul de la dânşii. Urmează negocieri şi le vom da lefuri mai mari”, a spus Minstrul Economiei.

Aproape 2.000 de ortaci s-au alăturat, miercuri, unui protest spontan, nemulţumiţi de condiţiile de lucru, de salarii, dar şi de promisiunile în van ale autorităţilor. Câteva sute de mineri protestează în faţa sediului Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani. Minerii ameninţă că dacă nu-şi rezolvă problemele vor veni să protesteze la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel