Proteste violente Capitoliu. FBI anunță ARESTAREA lui Richard Barnett, bărbatul care a stat pe scaunul lui Nancy Pelosi. Ce riscă și ce acuzații i se aduc

FBI anunță că l-a arestat pe bărbatul care a intrat în biroul lui Nancy Pelosi. Fotografia cu el a circulat în toată lumea, după ce s-a pus pe scaunul lui Nancy Pelosi și și-a pus bocancii pe biroul acesteia. 

Richard Barnett, în vârstă de 60 de ani, ”a fost arestat astăzi (vineri, 8 ianuarie) în Bentonville, Arkansas, în baza mai multor acuzații penale, fiind acuzat de presupuse activități ilegale desfășurate în această săptămână în clădirea Capitoliului US unde a fost fotografiat cu picioarele pe biroul președintelui Camerei Reprezentanților”. 

”Imagini șocante”

Conform sursei citate, Richard Barnett este așteptat să-și facă apariția la curtea federală marți. Procurorul general interimar, Jeffrey A. Rosen, spune că ”imaginile șocante cu domnul Barnett cu ghetele sale pe biroul președintelui Camerei Reprezentanților au fost respingătoare”, adăugând că cei care vor fi dovediți că au comis infracțiuni în timpul violențelor de la Capitoliu vor răspunde în justiție.  

Potrivit documentelor de la curte, în baza cărora este cercetat Richard Barnett, Poliția Capitoliului SUA a reținut că un individ a intrat în biroul președintelui Camerei Reprezentanților, zonă restricționată, și a fost fotografiat cu picioarele pe birou. ”Aceste fotografii au circulat pe numeroase platforme media care l-au identificat pe individ ca fiind Barnett. O căutare în baza de date a forțelor de ordine a confirmat că individul se dovedește a fi Barnett” transmite FBI. 

”Am jurat să protejăm Capitoliul. Distrugerea lui nu va fi tolerată”

”Capitoliul SUA este una dintre clădirile iconice din țara noastră și un simbol al Constituției și oamenilor, pe care am jurat să-l protejăm și distrugerea lui nu va fi tolerată” a spus Steven M. D’Antuono, asistentul directorului biroului FBI Washington. El i-a avertizat pe toți protestatarii violenți că ”aceste arestări demonstrează indivizilor implicați în pătrunderea din 6 ianuarie în clădirea Capitoliului că FBI vă va găsi și se va asigura că veți răspunde pentru infracțiuni, indiferent de locație”.  

Acuzații și de FURT. Riscă cel mult un an de închisoare

Richard Barnett este acuzat că a intrat și a rămas, cu bună știință, într-o clădire unde accesul este restricționat, fără autoritate legală. Acuzațiile sunt de intrare violentă,  conduită turbulentă în Capitoliu, dar și de furt de bani publici, proprietăți sau evidențe. Dacă va fi găsit vinovat și va fi condamnat, el va sta un an în închisoare, cel mult. Actualele sentințe pentru infracțiuni federale din SUA sunt, de obicei, mai mici decât pedepsele maxime. 

Cazul este invetigat de Poliția Capitoliului și de FBI Washington. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel