Proteste violente Paris: Pagube de milioane de euro

Sebastian Florea / 03 dec 2018 / 22:03 Salveaza PDF Comentarii
Proteste Franta
Descriere foto: Proteste Franta

Primarul Parisului a anunțat valoarea daunelor cauzate sâmbătă la Paris de protestul ”vestelor galbene”.

Valoarea daunelor cauzate de protestele violente ale ''Vestelor galbene'', de sâmbătă, la Paris, este ''între 3 şi 4 milioane de euro'', a susținut Anne Hidalgo, primarul Parisului, pentru France 3, relatează AFP. Această estimare, încă parţială, nu se referă la magazine, nici la Arcul de Triumf, care a fost grav marcat şi blocat de protestatari sâmbătă.

De sâmbătă seara, personalul municipal a eliminat '900 de metri cubi de moloz' şi a intervenit în cazul a peste ''200 de vehicule arse', a precizat Hidalgo. Cifrele furnizate de prefectura poliţiei indică 249 de incendii în ziua de sâmbătă, 112 de vehicule avariate, 130 de telefoane urbane şi şase clădiri. Primarul de la Paris a anunţat, de asemenea, o întâlnire joi între primar, stat şi asociaţiile de comercianţi şi asigurări pentru a 'ajuta comercianţii care au pierdut mult'.

Daunele suferite de Arcul de Triumf sâmbătă în timpul izbucnirii violenţelor se ridică la câteva sute de mii de euro, a declarat duminică Philippe Belaval, preşedintele Centrului Monumentelor Naţionale. Sâmbătă, violenţele ''de o gravitate fără precedent'', potrivit şefului poliţiei, Michel Delpuech, au avut loc în capitală, conducând la arestarea a 412 de persoane.

Vezi și: Protestele ''vestelor galbene'' - Emmanuel Macron, decizie de ultimă oră

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25