Proteste violente în țări din Europa. Bogdan Chirieac: Noi vom rămâne cu coșmaruri

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că populația a ajuns să fie ”epuizată psihic” din cauza restricțiilor permanente, iar acest lucru duce la proteste violente de stradă în marile orașe ale lumii. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV după protestele violente ce au avut loc astăzi la Liege, Belgia. Nouă poliţişti au fost transportaţi la spital în urma intervenţiei asupra unui grup violent de 200-300 de manifestanţi.

”Nu doar în România ci în toată lumea, pur și simplu, populația este epuizată psihic de aceste restricții permanente și știți foarte bine că în nenumărate mari orașe europene, în țări foarte civilizate cu democrații avansate, s-au întâmplat astfel de fapte. Culmea, în România, deocamdată, avem foarte puțini demonstranți, câteva zeci de persoane și fără distrugeri. Au fost proteste în Paris, Londra, Madrid, Barcelona, cu sute de mii de oameni în stradă, arestări, etc. Pur și simplu rezistența umană are o limită ce a fost atinsă. Până la urmă nu e nimeni de vină că a venit nenorocirea asta. La 100 de ani se întâmplă o nenorocire de asemenea proporții. Fiecare gestionează cum poate. Cu vaccinul sunt șanse ca până la sfârșitul anului să treacă acest vis urât, care este pandemia. Noi vom rămâne însă cu coșmaruri, economia, unele partide politice din România și alte coșmaruri de genul acesta”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Proteste împotriva restricţiilor în mai multe oraşe din Germania

Mii de persoane care se opun măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 au ieşit sâmbătă să protesteze pe străzile din mai multe oraşe ale Germaniei, înregistrându-se izolat încălcări ale regulilor privind adunările publice, transmite dpa, conform Agerpres. 

Manifestanţii au atacat verbal jurnaliştii prezenţi la protestul din Stuttgart, iar unii protestatari au aruncat cu un obiect în direcţia unei echipe de televiziune, fără a se înregistra răniţi.

VEZI ȘI: Protest violent în Belgia. Zeci de polițiști răniți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel