Protest violent în Belgia. Zeci de polițiști răniți

Zeci de poliţişti au fost răniţi în Belgia la un protest violent după arestarea unei femei de culoare.

Nouă poliţişti belgieni au fost transportaţi la spital în urma intervenţiei asupra unui grup violent de 200-300 de manifestanţi adunaţi sâmbătă în oraşul Liege pentru a protesta împotriva arestării unei femei de culoare, relatează duminică agenţia DPA, scrie Agerpres. 

Manifestanţii au atacat fast-fooduri şi magazine, pe unele jefuindu-le, şi au aruncat cu diferite obiecte asupra forţelor de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. În total au fost răniţi 36 de poliţişti, iar 10 protestatari au fost reţinuţi.

Ordinea a fost rapid restabilită, într-o situaţie foarte complicată, a declarat şeful poliţiei locale, Christian Beaupere, care a vorbit despre o manifestare de mânie şi revoltă, dar crede că aceasta a fost premeditată. Demonstranţii au apărut în câteva minute, iar după modul în care au pornit distrugerile, jafurile, nu credem că a fost ceva spontan, remarcă responsabilul belgian.

Femeie de culoare, reținută de polițiști



Aparentul declanşator al acestor incidente a fost reţinerea luni în Piaţa Saint-Lambert din centrul oraşului Liege a unei femei de culoare care a opus rezistenţă în timpul arestării. Imaginile cu femeia imobilizată la pământ de către doi poliţişti au condus la noi acuzaţii de rasism la adresa poliţiei belgiene. În Belgia au avut loc anul trecut mai multe proteste împotriva rasismului poliţiei.

Femeia arestată a depus plângere, în timp ce poliţia neagă orice alegaţie privind rasismul în rândurile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel