Proteste violente în Belarus. Se cer noi alegeri 'libere şi corecte'

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderii baltici cer noi alegeri 'libere şi corecte' în Belarus. 

Prim-miniştrii Estoniei, Letoniei şi Lituaniei au cerut sâmbătă Belarusului să desfăşoare noi alegeri "libere şi corecte", în timp ce continuă protestele împotriva victoriei disputate în scrutin a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Un nou vot ar trebui să aibă loc în mod transparent, cu participarea observatorilor internaţionali, au declarat cei trei lideri într-un comunicat după o reuniune în Estonia.

Sancțiuni împotriva Belarusului 



Realegerea sa cu o largă majoritate revendicată de Lukaşenko duminica trecută a fost calificată drept fraudă de protestatari şi Uniunea Europeană a făcut vineri primul pas impunând pentru aceasta noi sancţiuni împotriva Belarusului.

Candidata opoziţiei la preşedinţie, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania vecină la începutul zilei de marţi, a chemat la mai multe proteste şi renumărarea voturilor.

Vineri a fost a şasea zi consecutivă de demonstraţii împotriva lui Lukaşenko



Confruntându-se cu cea mai mare provocare la adresa autorităţii sale în cei 26 de ani de când se află la putere, Lukaşenko a avertizat oamenii să rămână acasă pentru a evita să devină "carne de tun" pentru ceea ce el a etichetat drept revoluţionari susţinuţi de străinătate.

Liderii baltici au cerut Belarusului să se abţină de la violenţe şi să elibereze deţinuţii politici şi protestatarii reţinuţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel