Proteste violente în Belarus. Tentativă de asasinat, împiedicată 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Confruntări violente între protestatari și forțele de ordine au avut loc în această seară în Belarus. Zeci de persoane au fost reținute.

Confruntări între poliţie şi protestatari au avut loc luni, pentru a doua seară, la Minsk, după ce preşedintele în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko a obţinut o victorie clară în alegeri care sunt contestate, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Unii dintre protestatari au fost loviţi cu bastoane de forţele de ordine. Peste 30 de persoane au fost reţinute, menţionează sursa citată.

Tentativă de asasinat, împiedicată 



Separat, şeful serviciului de securitate al statului a declarat că a împiedicat o tentativă de asasinat la adresa principalei opozante a preşedintelui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaia, relatează canalul de televiziune ONT.

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în această ţară, obţinând 80,23% din voturi, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală, citând rezultatele preliminare ale unui scrutin tensionat, marcat de violenţe şi acuzaţii de fraude electorale, notează Reuters şi AFP.

Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză devenită principalul rival al lui Lukaşenko în alegerile prezidenţiale, a întrunit 9,9% din voturi, a indicat Comisia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel