Proteste violente împotriva restricţiilor COVID-19 în Cipru. Un post TV, atacat

Sursa: Pixabay - Foto ilustraţie
Sursa: Pixabay - Foto ilustraţie

Mii de persoane au protestat duminică în Cipru împotriva restricţiilor sanitare. Un post local de televiziune a fost atacat. 

Biroul de presă al poliţiei a declarat pentru AFP că aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Nicosia, capitala insulei mediteraneene.

Aproximativ 2.500 de manifestanţi s-au îndreptat apoi către sediul canalului de televiziune Sigma, incendiind cel puţin o maşină şi provocând pagube sediului televiziunii, a adăugat serviciul de presă fără a semnala imediat arestări sau răniţi.

Un atac laş a avut loc duminică seara în faţa sediului nostru din Nicosia, a indicat Sigma TV, precizând că atacatorii au aruncat cu petarde şi maşini ale personalului televiziunii au fost avariate.

Preşedintele cipriot Nico Anasasiades a vorbit de un revers pentru democraţie şi a dat asigurări, într-un comunicat, că guvernul nu va ceda ameninţărilor şi şantajului.

El a precizat că autorităţile îi vor pedepsi sever pe cei care nu respectă legea.

Mii de oameni erau adunaţi, majoritatea fără măşti sanitare, în apropierea sediului postului de televiziune, purtând pancarte împotriva permisului sanitar, notează AFP.

Cipru se confruntă cu un al patrulea val de contaminări cu noul coronavirus din cauza răspândirii variantei Delta, scrie Agerpres.

Anglia scapă de restricţii 

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită Ziua libertăţii în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă şi responsabili politici, relatează AFP.

Începând de la miezul nopţii în Anglia, sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite. Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Boris Johnson a fost forţat să se izoleze chiar în ajunul sfârşitului tuturor restricţiilor din Anglia: prim-ministrului a fost de fapt atins de obligaţia carantinei din cauza unei întâlniri care a avut loc vineri cu ministrul sănătăţii, Sajid. Javid, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, în ciuda faptului că a fost complet vaccinat, la fel ca Boris Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel