Proteste și MĂSURI DURE în alte țări. Ce se întâmplă în România. Chirieac: Nu e o glumă

Bogdan Chirieac și Oana Zamfir
Bogdan Chirieac și Oana Zamfir

În Olanda au fost, din nou, proteste, după impunerea carantinei de noapte ca măsură de combatere a pandemiei. „Peste tot în lume, restricțiile sunt foarte dure”, a precizat Bogdan Chirieac, făcând o scurtă analiză cu privire la ce se întâmplă în România. 

„Peste tot în lume, restricțiile sunt foarte dure. În Statele Unite au voie să meargă acum doar americanii care se întorc acasă. Belgia a cerut doar călătoriile esențiale. Măsurile sunt foarte dure din cauza noii tulpini. Vedem țări foarte libere, profund democratice, unde măsurile de izolare cerute de guverne au astfel de reacții (n.r. se referă la proteste). Sunt societăți fundamental libere. Olanda, Danemarca. Acolo, într-adevăr, democrația nu este o glumă, cum, din nefericire, a ajuns să fie prin alte state. După cum știm din istorie, urmează violențe, foamete. În lumea occidentală, nu se pune problema de foamete, sunt multe resurse, soluții”, a spus, marți, la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Relaxarea măsurilor. Ce se întâmplă cu școlile

Întrebat, ulterior, dacă varianta României de a relaxa măsurile este bună sau o „nebunie curată”, având în vedere măsurile luate în alte țări, Bogdan Chirieac a răspuns astfel: „Se deschid în interior la capacitate de 30 la sută restaurantele. Dacă ai spațiu și păstrezi regulile, nu e o problemă ca restaurantele să fie deschise. Problema fundamentală acum este redeschiderea școlilor. Aici e marele semn de întrebare. În alte state s-a trecut din nou la școala online. Ce va decide România?! Sigur că tinerii, copilașii nu sunt atât de vulnerabili, dar ei pot transmite profesorilor, duc acasă la părinți, la bunici. Din nefericire, sute de mii de copii din țara noastră sunt crescuți de bunici, părinții fiind la muncă în străinătate. Și s-ar putea să avem probleme uriașe cu sistemul medical, care și așa, în opinia mea, a fost o minune că a reușit să țină cât a ținut!”

Mai departe, Oana Zamfir a subliniat că Traian Berbeceanu a spus că decizia se va lua „pe baza legii”, „a scăzut incidența, suntem în scenariul galben”.

„Doar că noi nu testăm și medicii tot atrag atenția că această incidență nu se bazează pe nimic real, am ajuns să avem aproape egalitate între numărul de cazuri noi și numărul de cazuri de la ATI, ceea ce e un paradox”, a mai spus Oana Zamfir.

„E o aberație, exact cum spuneți, pentru că nu se testează”, a zis Bogdan Chirieac, adăugând ulterior: „Toți cetățenii care intră în România astăzi au test negativ cu ei pentru a intra în țară? Dacă nu au, ce se întâmplă? Nu ar trebui să li se facă un test și să aștepte în izolare rezultatul testului? Apropo de ce învățăm de la alte state: în Franța, acum când vorbim, nu poți intra decât cu test PCR negativ și urmează o săptămână de izolare, după un alt test. Așa a decis Franța!”

„În legătură cu domnul Berbeceanu, cu tot respectul pentru cariera domniei sale, dânsul este polițist. Deci, a răspuns ca un polițist. Cum se procedează? Conform legii! Dar nu domnul Berbeceanu, prefectul, e chemat să ia decizia, dânsul ar fi chemat să o implementeze eventual. Decizia trebuie luată de specialiști, nu de polițiști, ziariști”, a precizat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel