Proteste Rusia, zeci de mii de oameni în stradă. Lege controversată

Darius Muresan / 03 sep 2018 / 16:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Zeci de mii de ruși au participat la acțiuni de protest organizate de Partidul Comuniștilor împotriva intenției autorităților de a crește vârsta de pensionare.

Controversata reformă a pensiilor prevede o creștere treptată a vârstei de pensionare, la 63 de ani pentru femei și 65 pentru bărbați, față de 55 și 60 de ani, în prezent, informează TVR.

La Moscova, manifestanții au scandat lozinci împotriva reformei pensiilor, inițiată de Executivul rus, în urmă cu doua luni. "Un Nu hotărât genocidului pensiilor" , "Nu vrem să plătim pentru greșelile funcționarilor", "55 de ani și niciun minut mai mult" se putea citi pe pancartele aduse în stradă de manifestnați.

Creștere treptată

Cabinetul rus a trimis în Parlament un proiect de lege în vederea creșterii treptate a vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani în cazul bărbaților și de la 55 la 63 de ani în cazul femeilor. Inițiativa a creat nemulțumiri în rândul rușilor, iar popularitatea președintelui Putin a început să scadă.

Liderul de la Kremlin a fost nevoit să intervină miercurea trecută cu un discurs televizat în care a explicat de ce este necesară o reformă a pensiilor, mai scrie sursa citată.

Ca să mai înmoaie inima electoratului rus, mai ales că pe 9 septembrie se organizează alegerii la nivel local și regional, Putin a promis măsuri de relaxare în implementarea reformei.

Astfel, femeile se vor putea pensiona la 60 de ani și nu la 63 cum era prevăzut. Femeile pot ieși și mai devreme dacă au mai multi copii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26