Proteste Piaţa Victoriei, 12 Mai - LIVE VIDEO. Incidente cu jandarmii

Proteste Piata Victoriei
Proteste Piata Victoriei

Proteste 12 Mai - În Piaţa Victoriei din Bucureşti are loc un miting de protest, care a început la ora 18.00 şi la care organizatorii aşteaptă zeci de mii de protestatari.

LIVE Proteste Piaţa Victoriei

Proteste în Piaţa Victoriei, sâmbătă 12 mai 2018, unde s-au adunat mii de oameni la iniţiativa grupului Corupţia Ucide.

***

- Protestatarii strigă lozinci cum ar fi "DNA să vină să vă ia", "Justiţie, nu corupţie", "Analfabeţii", "Demisia", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi". Unii dintre ei poartă şi pancarte cu mesaje cum ar fi "CNCD = cenzura roşie" sau "Vreau un premier care să mă inspire, nu de care să-mi fie ruşine".

- UPDATE 21.05 În Piaţa Victoriei la proteste s-au adunat peste 5000 de oameni. Oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare şi vin tot mai mulţi în Piata Victoriei, pentru a protesta față de modificarea Codurilor penale, dar și față de "acţiunile antidemocratice" ale PSD-ALDE. Sloganul protestului este ,,Vrem Europa, nu dictatură!".

- Jandarmii au confiscat obiecte metalice cu care unii au venit la proteste .

- Update 20.05 - Din ce în ce mai mulţi oameni se adună în piaţă. Incidente izolate, inclusiv asupra unor jurnalişti de la o televiziune naţională, dar nimic grav.

- Traficul este paralizat în Piaţa Victoriei

- UPDATE 19,45: Peste 2.000 de persoane se aflau, sâmbătă seara în jurul orei 19,00, la proteste în Piaţa Victoriei, intitulat "Vrem Europa, nu dictatură". 

- În mijlocul pieţei este pictat pe carosabil un steag imens al UE, iar un alt steag de dimensiuni similare fiind desfăşurat şi purtat pe braţe de manifestanţi. 

Unii protestatari au menţionat că se intenţionează ca mulţimea să se deplaseze în marş din Piaţa Victoriei spre Palatul Parlamentului, via Piaţa Constituţiei. Oamenii scandează lozinci cum ar fi "PSD, ciuma roşie", "Vrem Europa, nu dictatură", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi". 

- Protestatarii au scandat lozinci şi cu privire la jandarmi, după ce aceştia i-au nemulţumit prin încercarea de a monta un gard pe latura pieţei dinspre scuarul care face legătura cu Muzeul Antipa. Ei au strigat "Fără garduri", "Ruşine să vă fie", "Jandarmeria apără hoţia". 

În piaţă se strâng şi semnături pentru iniţiativa legislativă a USR referitoare la interzicerea persoanelor condamnate penal să acceadă în funcţii publice.

- UPDATE 19.00: Jandarmii montează noi garduri de protecţie pentru a nu bloca bulevardul. Numărul celor aflaţi la protest se apropie de 2000.

- Numărul protestatarilor a depăşit 1000. Se cere demisia lui Dragnea şi a altor oameni politici.

- În jurul orei 18,30 au apărut noi incidente între protestari şi jandarmi. Protestarii sunt nemulţumiţi că jandarmii au intalat garduri şi au ieşit în stradă, blocând traficul. Nu au fost însă violenţe la proteste, doar câteva îmbrânceli. "PSD, ciuma roşie", strigă aceştia.

LIVE VIDEO



- Numărul jandarmilor este destul de ridicat, dar şi numărul protestarilor creşte de la oră la alta.

- În jur de 500 de persoane protestează în faţa Guvernului, la această oră. Primele incidente cu jandarmii, legat de prezenţa unor bucăţi de bordură, pe care jandarmii le-au îndepărtat.

- Oamenii au început să se aduce la protestul în Piaţa Victoriei încă de la ora 15.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel