Proteste Piața Victoriei, 13 august. Instigare la omor în spațiul public, mesaje șocante

Proteste Piața Victoriei, 13 august 2018 Noi proteste au loc în această seară în Piața Victoriei. 

Proteste Piața Victoriei, 13 august 2018 În fața Guvernului sunt aproximativ o mie de oameni. Protestatarii prezenți în Piața Victoriei sunt nemulțumiți că sunt prea puțini pentru a face vreo schimbare. 

Mălin Bot face live din Piața Victoriei. În comentarii, la video, sunt foarte multe mesaje în care cetățenii care comentează instigă contra liderilor Puterii. În mai puțin de 1 minut, pe lângă mesajele cu înjurături, au fost publicate patru mesaje care descriu cum ar trebui procedat. 

Mesajele sunt de-a dreptul șocante. Cei care le postează trebuie să fie conștiență că pot răspunde pentru instigările la omor pe care le scriu pe Facebook, rețeaua socială fiind stabilită de judecători ca spațiu public. Și pentru că lupta este pentru justiție, iar justiția nu are un singur inculpat, fiecare persoană poate răspunde conform legii pentru astfel de mesaje.  

Iată doar câteva dintre mesajele postate pe rețeaua socială, deci într-un spațiu public: 

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Ce prevede legea dacă instigi 

Art. 29

Instigarea neurmată de executare

Actele de instigare neurmate de executarea faptei, precum şi actele de instigare urmate de desistarea autorului ori de împiedicarea de către acesta a producerii rezultatului, se sancţionează cu o pedeapsă între minimul special al pedepsei pentru infracţiunea la care s-a instigat şi minimul general. În cazul când pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă, se aplică pedeapsa închisorii de la 2 la 10 ani.

Actele arătate în alineatul precedent nu se sancţionează, dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la care s-a instigat este de 2 ani sau mai mică, afară de cazul când actele îndeplinite de autor până în momentul desistării constituie altă faptă prevăzută de legea penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel