EXCLUSIV  Val de proteste. Adrian Severin: DEZORDINE mondială. Imagini zguduitoare

Adrian Severin a vorbit, la emisiunea 'Pe Plan Extern' de la DC News, despre numeroasele mișcări de stradă apărute în mai multe state ale lumii.

Invitat la emisiunea „Pe Plan Extern“ de la DC News, Adrian Severin a vorbit despre mișcările de stradă din mai multe state ale lumii:

„E un fenomen care caracterizează întreaga omenire, mai ales emisfera nordică. În Rusia există forțe de opoziție care se exprimă în diverse modalități, așa cum se exprimă și în Statele Unite ale Americii. Au fost niște imagini zguduitoare privitoare la manifestarea forțelor de opoziție. Nu mă refer doar la ocuparea Capitoliului, ceea ce ar fi exclus să se întâmple la Moscova, mă refer și la celelalte mișcări care au precedat, protestele BlackLivesMatter și Antifa de vara trecută“, a precizat fostul ministru de Externe.

Statele occidentale se implică în politica internă a altor țări

„Evenimentele de la Moscova se întâmplă și la Paris, manifestații blocate cu gaze lacrimogene de forțele de ordine. Cred că avem de a face cu o mișcare a opoziției care trebuie notată, trebuie luat act de ea. Statele occidentale au luat acest obicei de a sprijini forțele de opoziție din alte țări. Chiar și în România acestea au fost sprijinite, alte dăți a fost sprijinit Guvernul. E o chestiune care nu prea e în regulă“, a punctat Adrian Severin.

E o dezordine mondială, fiecare stat merge după propriile reguli

„Ceea ce e special în Rusia e participarea statelor străine în susținerea unor manifestări ale opoziției. Se trezește o reacție obiectivă în opinia mea și apar anumite elemente de accent mai dramatic, de exemplu arestarea și condamnarea lui Aleksei Navalnîi. Sunt mari frământări, dar doar niște proiecții la nivel național al dezordinii mondiale. Dacă am avea ordine mondială, așa cum a fost în timpul Războiului Rece, când marile puteri s-au înțeles, lucrurile ar fi fost mai puțin dramatice. Marile puteri nu mai au în aplicare un sistem de reguli convenit. Fiecare stat merge după propriile reguli și vedem dezordine la nivel mondial și la nivel național“, a conchis fostul ministru de Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel