Proteste masive în Algeria. Aproximativ un milion de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui ţării

Un milion de oameni au ieșit pe străzi în Algeria pentru a cere demisia președintelui
Un milion de oameni au ieșit pe străzi în Algeria pentru a cere demisia președintelui

Aproximativ un milion de persoane au ieşit vineri pe străzile din capitala Algeriei, Alger, pentru a cere demisia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, au declarat mai mulţi poliţişti care asigură ordinea în timpul manifestaţiilor, relatează Reuters.

Poliţia a acţionat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, alungând şi lovind protestatarii, după ce o mulţime de tineri au aruncat cu pietre în forţele de ordine, potrivit unui corespondent Reuters.

Demonstraţiile vin la căteva zile după ce armata i-a cerut demisia şefului statului pentru a pune capăt crizei politice cu care se confruntă ţara. Televiziunea algeriană de stat a difuzat imagini de la alte proteste care au loc în mai multe oraşe din ţară. Protestele au fost în cea mai mare parte paşnice, dar au pus presiune pe armată pentru a restabili ordinea. Majoritatea oamenilor sunt împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika şi a cercului său apropiat, aceştia respingând în acelaşi timp intervenţia armatei în viaţa politică.

"Presiunea străzii va continua până când sistemul va pleca", a declarat Mohamed Djemai, un student de 25 de ani.

Sute de protestatari din toate păturile sociale, inclusiv jurnalişti, medici, profesori şi oameni fără adăpost participă la aceste demonstraţii care au început cu câteva săptămâni în urmă, aceasta fiind cea mai mare de până acum.

Vezi și: Protest Algeria. Peste 100 de persoane au fost rănite în confruntările cu jandarmii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel