Protestatarii, nemulțumiți de organizare. ”Vrea să fie un fel de Uniți Salvăm”

PROTESTE
PROTESTE

Sâmbătă vor avea loc proteste inedite. Pe de o parte va avea loc un marș al copiilor. Părinții și copiii vor proteste în cadrul evenimentului ”Educație pentru democrație- marșul copiilor”. De la ora 13:00 urmează ca oamenii să se strângă în Piața Victoriei. 

La ora 16:00 ei vor pleca spre Parlament, potrivit organizatorului evenimentului, ”Corupția ucide”. La Parlament, vor face un lanț uman în jurul Casei Poporului. 

Nu toți sunt de acord cu acest marș: 

”Plimbarea inseamna dispersare si oboseala. O plimbare la pranz va indisponibiliza lumea care ar putea sa vina in Piata Victoriei sa produca acelasi efect bun, ca in ultimele zile. Nu risipim energia. Coruptia Ucide vrea sa fie un fel de Uniti Salvam si se cam erijeaza in lider de protest. Cand Uniti Salvam a coordonat miscarile de strada, si datorita acelor marsuri lungi, protestatarii s-au tot diminuat de la o saptamana la alta. Ce ii doare cu adevarat pe cei de la putere este protestul localizat unde vin cat mai multi oameni intr-o piata.”

”pentru parinti si copii ora 13.00 nu este ok. copii trebuie sa ia masa de pranz, dar gustarea de dupa-amiaza se poate servi in timpul plimbarii. propun ora 14.00 sau 15.00”

”Ora 13:00 este prea devreme. Oamenii au obosit si trebuie sa se odihneasca. Propun sa ne strangem la 5 si plecarea la 6. Oamenii se vor alatura si pe drum. Altfel nu are impact, credeti-ma, multi vin dupa 5, am observat tiparul asta in toate protestele din ultima perioada.”

”uichendul asta ar trebui ca piata si toate strazile din jur sa fie blocate; daca multimea se disperseaza si grupurile se dilueaza in locatii multiple (nu comentez motivele), sobolanii vor putea declara linistiti luni ca peste uichend nu s-a intamplat nimic deosebit; exista un potential real de a numara zilele urmatoare in sute de mii, imaginati-va numai ce ar insemna 300.000 de oameni de jur imprejurul guvernului... marsurile si actiunile rupte de piata nu vor ajuta la nimic, a trecut vremea lor”

[citeste si]

”Corupția ucide” a făcut și un apel către companii să-și lase angajații liberi să vină la proteste. În spațiul public a fost transmisă ideea că multinaționalele sunt nemulțumite de creșterea salariului minim și lasă angajații liberi să meargă la proteste. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel