PROTESTE MAGISTRAȚI. Bogdan Chirieac: Atunci va fi o demonstrație cu adevărat mare în România

Sute de magistraţi au participat, luni, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, la un protest 'tăcut' faţă de modificările aduse în Parlament legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Proteste au loc și marți, 19 decembrie. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul.

„Indiferent dacă sunt sau nu justificate, legea spune că magistrații nu au voie să protesteze, să facă grevă. Eu nu cred că este greșit că magistrații protestează, greșit este faptul că parlamentarii au făcut din magistrați o casă cu drepturi speciale, multe dintre ele aberante.

În momentul în care ele vor fi aduse la cunoștința publicului - drepturile speciale ale magistraților și cuantumurile pensiilor speciale – abia atunci va fi o demonstrație cu adevărat mare în această țară", a declarat Bogdan Chirieac, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV.

Reamintim că aproximativ 700 de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat, luni, pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a protesta faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale.

De asemenea, marți, procurorii suceveni au protestat în faţa Palatului de Justiţie, alături de magistraţii judecători, pentru „a trage un semnal de alarmă cu privire la posibila afectare a funcţionării statului de drept". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel