Proteste la Teheran, după execuția șeicului Nimr al-Nimr

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminică la Teheran, în apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta împotriva execuției liderului șiit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relatează AFP.

Acțiunea de protest a avut loc în pofida interdicției impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violențe, după ce clădirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacată în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în parte incendiată, scrie Agerpres.

Autoritățile iraniene au mobilizat importante forțe de poliție pentru a împiedica manifestanții să ajungă în fața reprezentanței diplomatice saudite.

Protestatarii au strigat 'Moarte lui al-Saud', cu referire la numele familiei regale de la Riad, și au ars drapele americane și israeliene. Șeful poliției din Teheran, prezent la fața locului, le-a cerut manifestanților să se disperseze.

[citeste si]

În același timp, între 300-400 de persoane s-au adunat în piața Palestina din capitala iraniană pentru a denunța execuția liderului șiit saudit, scandând de asemenea sloganuri ostile Arabiei Saudite, dar și Israelului și SUA.

Manifestații similare au avut loc și în alte orașe iraniene.

Şeful Hezbollah acuză Arabia Saudită de terorism

Tot astăzi, șeful puternicei mișcări șiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a acuzat Arabia Saudită de 'terorism', după ce șeicul Nimr al-Nimr a fost executat de autoritățile de la Riad.

Într-un discurs retransmis de canalul Hezbollah, Al-Manar, Hassan Nasrallah a declarat că moartea șeicului Nimr al-Nimr, figură proeminentă care s-a opus regimului saudit, 'dezvăluie adevărata față a Arabiei Saudite, o față despotică, criminală și teroristă'.

Arabia Saudită a executat sâmbătă 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care șeicul Nimr al-Nimr, provocând indignare în lumea șiită și mai ales în Iran, care a avertizat Riadul că 'va plăti scump' pentru acest act.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel