Proteste la penitenciarele Mărgineni şi Târgu Mureş

Sindicaliştii de la penitenciarele Mărgineni şi Târgu Mureş au anunţat că vor protesta, miercuri, în faţa unităţilor de detenţie, revendicările fiind condiţii mai bune de lucru şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. 

Sindicaliştii de la penitenciarele Mărgineni (Dâmboviţa) şi Târgu Mureş au anunţat că vor protesta, miercuri, în faţa unităţilor de detenţie, revendicările fiind condiţii mai bune de lucru şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit unui comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 

"Sindicaliştii din penitenciare continuă protestele împotriva indolenţei guvernanţilor în a soluţiona problemele acestei instituţii. Solicităm rezolvarea urgentă a revendicărilor ce ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetenţă", se menţionează în comunicat. 

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a mai organizat pe 7 septembrie un protest similar la penitenciarul din Botoşani, iar astfel de acţiuni sunt programate a avea loc şi la celelalte unităţi de detenţie din ţară până la finalul acestei luni, pentru 3 octombrie intenţionându-se organizarea unui miting în faţa Ministerului Justiţiei. 

Lista revendicărilor

Lista de revendicări cuprinde, printre altele: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante (sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite), stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor (eliminarea din legislaţie a "scamatoriei" legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanţă de urgenta, pensiile angajaţilor din penitenciare, poliţiştilor şi militarilor), plata integrală a orelor suplimentare curente etc. 

"În paralel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor continuă acţiunile în justiţie împotriva ministrului Tudorel Toader şi a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine şi decizii ilegale", se precizează în comunicat. 

Sindicaliştii avertizează că, dacă în urma acestor acţiuni de protest în strada autorităţile nu vor reacţiona, vor lua în calcul blocarea activităţii penitenciarelor urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţiile oferite de angajator în ceea ce priveşte siguranţa personală şi respectarea standardelor de personal în raport cu misiunile de îndeplinit. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy