Proteste la Bruxelles. Zeci de manifestanți 'veste galbene', arestați - VIDEO

Descriere foto:

Proteste violente au loc și la Bruxelles, Belgia, inspirate de manifestațiile 'vestelor galbene' din Franța.

UPDATE 1

La ora 14.00, tensiunea este încă vizibilă în jurul Arts-Loi. 'Vestele galbene' sunt în prezent într-o poziție defensivă față de poliție.

La ora 13:30, unii protestatari au fost luați de autorități care au blocat cele două ieșiri ale străzii Belliard. Au avut loc arestări suplimentare. Numărul celor reținuți a depășit 100.

Poliția a dispus filtre în jurul principalelor gări din Bruxelles pentru a extrage potențiali agresori. Potrivit SNCB, mai multe trenuri nu se vor opri la Gara Centrală. "Zona Bruxelles-Capitala-Ixelles, diferitele zone de poliție din regiunea Bruxelles, poliția federală și alți parteneri cum ar fi brigada de pompieri, Stib și serviciul de prevenire al orașului Bruxelles lucrează împreună pentru a asigura  supravegherea", a declarat Ilse Van De Keere, purtătorul de cuvânt al poliției locale din Bruxelles, care afirmă că obiectivul poliției este acela de a garanta cetățenilor, vizitatorilor și altor utilizatori ai orașului o zi cât mai liniștită.

Ciocniri la Bruxelles

Sâmbătă după-amiaza au avut loc ciocniri între unii protestatari de la mișcarea "Vestele Galbene" și poliție, pe Rue Montoyer, în districtul european de la Bruxelles.

Protestatarii reuniți în sensul giratoriu 'Schuman' s-au alăturat altor demonstranți veniți de pe Trone si Arts-Loi. Aproximativ 500 de manifestanți "veste galbene" încearcă, de asemenea, să coboare rue de la Loi pentru a ajunge la Schuman, dar sunt blocați de poliție.

VIDEO

 

Un mic grup de demonstranți a reușit să treacă prin cordonul poliției și au izbucnit violențe. Protestarii au aruncat cu sticle de apă în ofițerii de poliție. Aceștia au răspuns, la rândul lor, cu gaze lacrimogene, relatează The Brussels Time.

Până la prânz, cel puțin 50 de persoane au fost arestate în cartierul Gare du Midi, Gare Central și Bruxelles.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22