Proteste Istanbul: Erdogan renunță. La schimb, oferă două variante

1016060_673393889342776_211825762_n
1016060_673393889342776_211825762_n

Premierul turc, Recep Tayyip Erdoğan, renunță la încercările de a înlătura protestatarii cu forța. El a căzut la un acord cu delegația de 16 protestatari, printre care s-a numărat și actorul principal din Suleyman Magnificul, Halit Ergenc.

Opt dintre ei au fost oameni simpli și opt artiști, care au susținut deschis demonstrațiile. Protestatarii se vor aduna pentru a ține un moment de reculegere. Acum totul este la mâna lor, după ce Erdoğan le-a oferit două variante. Un tribunal a suspendat autorizațiile pentru demolarea Parcului Gezi, iar în cazul de eșec, la Curtea de Apel, parcul va fi menținut- aceasta este prima variantă. A doua- în cazul în care Curtea de Apel va decide că autorizațiile sunt în regulă, va fi organizat un referendum, potrivit purtătorului de cuvânt al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP, partidul de guvernământ), Huseyin Celik.

"Turcia este un stat de drept. E imposibil ca Executivul sa comită o ilegalitate. Există o hotărâre în justiție, iar Guvernul o va respecta", a spus AKP, potrivit unei postări pe Facebook a lui Laurențiu Diaconu-Colintineanu și a lui Ovidiu Vanghele Centrul de Investigații Media.

Huseyin Celik a mai spus "Ei au cerut sensibilitate în aceasta chestiune. Dacă se va constata că vreun ofițer a comis vreo ilegalitate acesta va fi pedepsit conform legii". I-a îndemnat pe protestatari "Mergeți acasă în paturile voastre calde".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel