Proteste în ultima zi a alegerilor din Rusia. Chirieac spune că "nu se schimbă nimic. Putin rămâne cu aceeaşi putere totală"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Protestele rușilor au continuat în anumite secții de votare, în a doua zi a alegerilor prezidențiale. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ce se întâmplă la Moscova, dar şi în staţiile de votare din întreaga lume. 

Mai multe femei, unele pensionare, au fost arestate pentru că au vărsat vopsea în urnele de vot. Duma de stat a cerut o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru cei găsiți vinovați de perturbarea scrutinului. În Republica Moldova, un bărbat a fost reţinut după ce a aruncat două bombe incendiare în curtea Ambasadei Rusiei. 

CITEŞTE ŞI Alegeri la Moscova: Echipa lui Navalnîi anunță mai multe proteste în Rusia. Bombe incendiare în curtea ambasadei ruse din Chișinău

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre ce se întâmplă cu alegerile din Rusia. 

"Sunt în continuare rezervat. Orice mișcare de rezistență împotriva lui Putin este lichidată fizic, dacă nu, în cel mai bun caz se folosesc metodele psihice prin intimidare, la fel cum eram noi pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Până în decembrie '89 mișcările de rezistență au fost prea puțin semnificative, să fim serioși, dar în rest era o stare de conformare, că venea miliția, securitatea, aveai probleme la locul de muncă. Au fost cazuri în istorie când și disidenții au fost uciși, dar în ultimul deceniu s-a întâmplat mai puțin.

Nu se schimbă absolut nimic. Putin rămâne cu aceeași putere totală asupra Federației Ruse, să nu credeți că se întâmplă ceva și se așteaptă moartea dictatorului din motive naturale, să spun așa. Puțin probabil să înceapă o mișcare de rezistență adevărată pentru că am văzut și în cazul mișcării șefului de partizani de acolo, am văzut și cazul lui Navalîi și multe alte cazuri, ei sunt lichidați fizic.

Sunt 5 șefi de la Lukoil care au fost sinuciși în 2 ani de zile, ba au căzut de la etaj, ba au fost împușcați în casă cu toată familia. Mișcarea asta de rezistență trebuie și un pic finanțată, cine vrea să facă cea mai mică mișcare de rezistență este imediat lichidat, este o dictatură extrem de dură, bine ambalată de propaganda rusă, nu e dicctatura din Coreea de Nord, aparent, dar în realitate sunt la fel", a explicat Bogdan Chirieac la RomâniaTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel