Proteste în ţară împotriva legilor justiţiei şi a modificărilor la Codul fiscal

O nouă serie de proteste au loc duminică seara în mai multe oraşe din ţară, numărul participanţilor fiind, în cele mai multe cazuri, de câteva zeci sau sute, însumând peste 45.000 de oameni la nivel naţional.

Pewste 10.00 de oameni au protestat la Bucureşti, eveniment cu care DCNews v-a informat LIVE, însă manifestaţii s-au ţinut în toate oraşele mari ale României.

În unele oraşe, numărul manifestanţilor a depăşit 1.000 (Braşov, Craiova sau Iaşi), iar la Sibiu, conform unor surse, coloana care a mărşăluit prin oraş a ajuns să numere în jur de 7.000 de persoane. Oamenii protestează împotriva modificărilor la Codul fiscal şi a legilor justiţiei şi cer demisia guvernului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

* SIBIU Peste 2.000 de sibieni au pornit în marş pe câteva dintre principalele bulevarde din oraş, numărul acestora fiind de zece ori mai mare decât cel estimat la solicitarea autorizaţiei, potrivit organizatorului, Doru Apostol. Numărul lor ajungea, la ora 20.00, la aproximativ 7.000. Protestatarii au scandat pentru prima dată, 'Codruţa, ia-o pe Olguţa!', dar şi lozinci mai vechi 'PSD, ciuma roşie!', 'DNA să vină să vă ia!', 'Demisia!', 'Anticipate!'. Potrivit jandarmilor, protestul este paşnic, fără incidente. Protestul autorizat de la Sibiu este programat până la ora 21.00.

* IAŞI Aproximativ 1.000 de persoane au venit, la ora 18.00, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a protesta împotriva modificărilor la Codul Fiscal şi a legilor justiţiei, numărul manifestanţilor fiind în creştere. Protestatarii suflă în vuvuzele, poartă pancarte şi scandează mesaje antiguvernamentale precum 'PSD, ciuma roşie', 'PSD partid de hoţi', 'Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi', 'Dragnea la închisoare, nu la guvernare', 'Dragnea, România nu e a ta', 'România, trezeşte-te'. Protestul va fi urmat de un marş pe străzile centrale ale oraşului.

* TIMIŞ Circa 500 de manifestanţi, potrivit organizatorilor, protestează, duminică seara, pe ploaie, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, scandând lozinci împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, a guvernului şi a coaliţiei. Nu vrem să fim conduşi de hoţi, DNA să vină să vă ia, Hoţii, hoţii, Lehamite, PSD ciuma roşie, Dragnea, nu uita România nu-i a ta, Ne-am săturat, Să vă fie frică, ţara se ridică, sunt câteva dintre lozincile pe care le scandează cei prezenţi. Ei sunt înarmaţi cu vuvuzele, sirene, pancarte şi bannere. Protestatarii urmează să pornească într-un marş prin centrul oraşului, spre Palatul Justiţiei. Locaţia protestului s-a schimbat întrucât în Piaţa Operei se montează căsuţele pentru Târgul de Crăciun.

* CLUJ Aproximativ 300 de persoane protestează în piaţa centrală din Cluj-Napoca, unde vineri s-a deschis Târgul de Crăciun. Manifestanţii scandează mesaje antiguvernamentale şi împotriva legilor justiţiei. Protestatarii au bannere pe care scrie: 'Noi suntem statul paralel - Dragnea nu ai viză în el!', 'Toţi pentru justiţie!', 'Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda', 'Curaj DNA, vino şi îi ia' şi scandează: 'Hoţii la răcoare, nu la guvernare', 'Parlament penal, marş la Tribunal', 'Dragnea nu uita, România nu-i a ta!' 'Dragnea şi Tudorel, sunteţi statul paralel'.

* BRAŞOV Peste 200 de persoane s-a strâns în faţa Prefecturii începând cu ora 18.00, o oră mai târziu, la ora 19.15, numărul acestora ridicându-se la aproximativ 1.500. Oamenii au plecat spre Piaţa Sfatului, scandând: 'Hoţii', 'DNA să vină să vă ia', 'Fără corupţi în Parlament şi la Guvern', au suflat în vuvuzele, au bătut în tălăngi şi tobe.

* PRAHOVA Aproximativ 300 de persoane au protestat, în municipiul Ploieşti, împotriva modificării legilor justiţiei, manifestanţii întâlnindu-se în centrul oraşului şi plecând în marş spre sediile PSD şi ALDE, aflate în apropiere. Protestatarii au purtat steaguri tricolore, au suflat în fluiere şi vuvuzele şi au scandat 'Ieşiţi din casă, dacă vă pasă', 'PSD, ciuma roşie', 'Dragnea, nu uita, România nu-i a ta', 'Jos Guvernul', 'Hoţii'. Nu au lipsit pancartele cu mesaje - 'Abrogaţi şi apoi plecaţi! PSD= ciuma roşie. 27 de ani e prea mult...', 'Îmi iau ţara înapoi!!!', 'Singurul lucru necesar ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic. Au dorit să ne îngroape. Au uitat că noi suntem seminţe. 27 de ani e deja prea mult! E timpul să ne luăm ţara înapoi!', 'Toader Tudorel, o slugă model'. Timp de câteva zeci de minute, protestarii au scandat în zona Palatului Administrativ, pornind ulterior în marş spre sediile PSD şi ALDE, iar de acolo spre zona de nord a oraşului. Coloana a fost însoţită de forţe de ordine.

* CRAIOVA Şi la Craiova câteva sute de persoane au protestat, în Piaţa Mihai Viteazul, unde au fluturat steaguri şi au scandat împotriva Guvernului şi a PSD. Protestul în această zonă, unde este organizat şi Târgul de Crăciun, a durat circa o oră. În jurul orei 20,00, coloana de manifestanţi care mărşăluia pe Calea Bucureşti, principala arteră a oraşului, număra 1.000 de persoane.

* CONSTANŢA Circa 300 de persoane, activişti civici care s-au mobilizat pe reţelele de socializare, dar şi oameni care au răspuns la invitaţia unor confederaţii sindicale, participă duminică seară, începând cu ora 18.00, la o manifestaţie de protest organizată pe platoul Prefecturii sub sloganul 'Constanţa contează - Ţara n-a votat hoţia, voi nu sunteţi România'. Protestarii constănţeni poartă pancarte cu revendicări şi strigă sloganuri prin care solicită retragerea legilor Justiţiei şi a celor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Manifestanţii au scandat: 'Vrem justiţie, nu corupţie!; PSD, ciuma roşie !, DNA, să vină să va ia!, Nu vrem să fim o naţiune de hoţi, Dragnea şi ai lui trădătorii neamului!, Popor trădat de un condamnat!, Dragnea nu uita, aşteptăm şi cartea ta!, Aţi reuşit, ne-aţi unit! sau ALDE şi PSD aceeaşi mizerie!'.

Proteste Constanta. sursa: facebook

* SĂLAJ Câteva zeci de persoane au protestat la Zalău. Protestatarii au purtat portrete ale unor mari foşti politicieni: Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Papiu Ilarian, Victor Deleu şi au scandat mesaje împotriva PSD şi a liderului : 'PSD-ciuma roşie, Dacă vă pasă ieşiţi din casă, Dragnea scriitor!'

Mihai Şora, 101 ani, a ieşit la protest

* ALBA Filozoful şi publicistul Mihai Şora, care recent a împlinit 101 ani, participă duminică seara la protestul antiguvernamental desfăşurat la Alba Iulia, acestora transmiţându-le celor care au ieşit în stradă în întreaga ţară 'să nu se lase până nu obţin victoria'. Filozoful a opinat că guvernanţii trebuie 'să aibă urechi şi să audă, să aibă ochi şi să vadă şi să tragă consecinţele' din aceste evenimente. 'Nu poate să guverneze fără să se alinieze în întregime pe voinţa populaţiei pe care o guvernează. Un guvern este un slujitor. Asta este, un slujitor, nu e un stăpân, e un grup de oameni de bunăvoinţă, sau aşa ar trebui să fie, care să se pună în slujba intereselor generale, a intereselor poporului întreg', a declarat Şora. El spune că este normal să protestezi. 'Toate lucrurile care nu sunt convenabile trebuie să atragă protestul cetăţenilor, nu? De aia suntem cetăţeni, ca să ne intereseze soarta Cetăţii', a susţinut Mihai Şora. Filozoful a apreciat că este importantă apărarea justiţiei. 'Ce ne-am face fără justiţie? Am ajunge să ne conducă hoţii şi ticăloşii, nu, dacă nu ar exista justiţie', a mai spus acesta. Întrebat dacă este corect ca protestatarii să scandeze 'PSD, ciuma roşie', Mihai Şora a susţinut : 'Că e ciumă, e limpede. Că e roşie, rămâne de văzut'. La protestul de la Alba Iulia participă în jur de 150 de persoane.

* ARGEŞ Câteva sute de persoane au participat, duminică, la un protest faţă de modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei, organizat în municipiul Piteşti. Oamenii s-au strâns în Piaţa Vasile Milea, în faţa sediului Instituţiei Prefectului Argeş, unii dintre ei purtând steaguri tricolore. Protestatarii au cerut demisia guvernului, dar şi demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Acţiunea de protest s-a desfăşurat fără incidente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel