Proteste în SUA. Manifestații violente lângă Casa Albă

Casa Albă
Casa Albă

Noi proteste au avut loc în Statele Unite ale Americii. 

Protestatarii americani au încercat luni să demoleze o statuie a fostului preşedinte Andrew Jackson situată în apropierea Casei Albe, scriind pe postament cuvintele 'killer scum' ('lepădătură de ucigaş') înainte ca poliţia să intervină, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

Înregistrările postate pe social media arată, de asemenea, mai mulţi manifestanţi urcaţi pe monumentul din bronz din Piaţa Lafayette, în cele mai recente tentative de a distruge personajele considerate rasiste sau care au provocat discordie în istoria SUA.

În imagini apar şi poliţişti care îndepărtează manifestanţii şi formează un inel protector în jurul statuii, care a fost ridicată în anul 1852 pe un postament din marmură albă şi îl reprezintă pe Jackson pe un cal cabrat.

Ciocniri între protestatari și forțele de ordine 



Anterior, au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de ordine pe străzile din apropiere, în cele mai recente demonstraţii contra brutalităţii poliţiei după moartea lui George Floyd, un afro-american care a decedat la 25 mai, la Minneapolis, după ce un poliţist i-a ţinut genunchiul pe gât aproape nouă minute.

Andrew Jackson, al şaptelea preşedinte al SUA, a fost general în armata americană şi politician populist poreclit 'Old Hickory', al cărui stil politic a fost comparat uneori cu cel al actualului preşedinte Donald Trump.

Activiştii americani nativi îl critică pe Jackson, membru al Partidului Democrat, pentru că în timpul mandatului său (1829-1837) a promulgat o lege în virtutea căreia mii de persoane au fost alungate de pe terenurile lor de guvernul SUA. Nevoiţi să plece către vest în ceea ce a fost descris drept 'Drumul lacrimilor', mii de nativi americani au murit înainte de a ajunge la destinaţia planificată de autorităţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel